Last news in Fakti

26 Септември, 2011 11:50 1 239 0

8 са арестуваните, протестирали заради Катуница, във Варна

  • варна-
  • арестувани-
  • катуница

19-ма са били отведени в полицията

Около 14 часа вчера в Първо РУП - Варна е съобщено за събрала се група от около 20-30-ма пред катедралния храм в областния град. По думите им, те се организирали чрез социална мрежа на спонтанен мирен протест в памет на загиналият младеж в пловдивското с.Катуница, съобщиха от МВР.
След около час групата се разраснала и се отправила към ОДМВР - Варна, а по-късно – отново към Катедралния храм през площад “Независимост, като за около 10 мин. е блокирано пътното движение по бул. “Мария Луиза”. 
На бул. “Съборни”,  неустановени засега участници от групата от общо 150-200 човека, нападнали случайни минувачи - мъж и жена, като  ги замерили със стъклени бутилки. Пострадал е 40-годишен варненец. Прегледан е в МБАЛ “Св. Анна”, където е установена контузна рана на главата. Освободен е без опасност за живота.
По-късно групата се насочила към Кооперативния пазар, като по пътя емоциите видимо ескалирали, без обаче да се стигне до сериозни инциденти с пострадали.
В Първо РУП са отведени общо 19 души, сред които жена и седeм непълнолетни. След обяснения, за 24 в ареста са оставени осмина варненци, на възраст от 18 до 36г. Изяснено е, че основната част на групата са от градските футболни агитки.
На всички са съставени предупредителни протоколи по чл. 325 от НК, а на пълнолетните - и констативни протоколи за участие в нерегламентирани протестни действия. Констативните протоколи са изпратени в Община Варна за вземане на отношение. Материалите и информацията са докладвани своевременно на прокуратурата.
Образувани са две досъдебни производства по чл. 163, ал.1, т.2 от НК  и по 131, ал.1, т. 12 от НК.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА