Last news in Fakti

30 Септември, 2011 14:26 838 0

Седем арестувани за купуване на гласове

  • купуване на гласове-
  • задържани-
  • избори 2011

Вчера в ОДМВР – В. Търново бил получен сигнал, че група мъже обикаляли района на с. Крушето със скъпи автомобили, а в местния магазин изкупували вересиите на длъжници. По-късно мъжете се срещали с тях и чрез агитация и манипулация ги принуждавали да обещаят, че ще подкрепят определени политически партии, съобщават от пресцентъра на МВР.

Незабавно започнала проверка за изясняване достоверността на получената информация. В хода на разследването в центъра на с. Крушето униформените служители задържали четирима мъже от Търговище, двама криминално проявени от Г. Оряховица, които тъкмо се договаряли с местен жител как да бъде извършена сделката. И седмината са задържани.


При последвалата проверка е установено, че задържаните се занимават с отдаване на кредити. Един бил собственик, а друг управител на кредитна фирма, която работи на територията на Шумен, Велико Търново и Павликени. Униформените служители са провели беседи с над 140 жители на селата Крушето, Недан, Ресен и Стамболово. Част от хората са длъжници на арестуваната група, а други – наети работници. Работата по документиране на цялата престъпна дейност на групата продължава.
Мъжете остават в ареста за 24 часа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА