Last news in Fakti

9 Декември, 2015 16:36 1 391 0

Обвиниха жена, шофирала с 3,54 промила алкохол

  • обвиниха-
  • жена-
  • шофирала-
  • промила-
  • алкохол

Престъплението се наказва с лишаване от свобода от една до три години и глоба от 200 до 1000 лв.

Обвиниха жена, шофирала с 3,54 промила алкохол - 1

Обвинителен акт по бързо производство срещу жена, шофирала с 3,54 промила алкохол в кръвта, внесе Районната прокуратура във Варна, съобщиха от прокуратурата.

Обвиняемата ще отговаря за управление на лек автомобил с тежка степен на алкохолно опиянение, което се наказва с лишаване от свобода от една до три години и глоба от 200 до 1000 лева. Обвинителният акт беше внесен в районния съд само 7 дни след инцидента.

На 2 декември 2015 г. полицейски служители от Пето РУ на МВР били изпратени на произшествие между лек автомобил „Renault Clio”, управляван от 50-годишната жена, и камион на сметоизвозваща фирма, станало в местността Евксиноград. На място полицаите тествали с дрегер участниците в лекото пътно-транспортно произшествие. Дрегерът отчел 3,23 промила алкохол в кръвта на жената, която изглеждала видимо пияна. Тя била отведена в болницата за кръвна проба, която показала, че наличието на алкохол в кръвта й е 3,54 промила, което отговаря на тежка степен на алкохолно повлияване.

В хода на бързото производство жената е отказва да дава обяснения, но признава вината си и съжалява за случилото се.

Предстои насрочване на бързото производство във Варненския районен съд.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА