Last news in Fakti

10 Декември, 2015 13:24 1 457 0

Задържаха рецидивисти за серия кражби

  • задържаха-
  • рецидивисти-
  • серия-
  • кражби

Двамата вече са осъдени ефективно с лишаване от свобода

Задържаха рецидивисти за серия кражби - 1

Задържани са извършителите на серия взломни кражби край Правец, съобщиха от ОДМВР-София.

Двамата рецидивисти вече са осъдени ефективно с „лишаване от свобода“.

Работата по случая започнала на 7 декември след подадени в РУ-Правец сигнали от собственици за пет разбити къщи в землището на града. При извършените огледи се изяснило, че всичките посегателства са извършени през нощта срещу понеделник. Установено е, че от два от взломените имоти, находящи се в местността „Дивчов рът“, е бил извършен опит за кражба, а от останалите три - в местността „Манастирица“, са били отнети два плазмени телевизора 21 и 32 инча, акумулаторна батерия, радиокасетофон, газова печка, туристическа бутилка с котлон, зимно мъжко яке, фенер и хранителни продукти. По случаите били образувани досъдебни производства.

Криминалисти от ОДМВР-София и колегите им от РУ-Правец предприели незабавни оперативно-издирвателни действия за разкриване на поредицата извършени престъпления. В резултат на бързата им реакция, в близост до един от ограбените имоти, полицейските служители задържали един от извършителите - мъж от софийското с. Лозен, криминално проявен и осъждан на 43 г. У него били открити част от инкриминираните вещи, дори бил облякъл откраднатото зимно яке. След задържането му в полицейския арест разследващият екип продължил активно с извършването на процесуално- следствените действия, довели съвсем скоро до задържането и на втория извършител - отново криминално проявен и осъждан на 49 г. от с. Лозен. Той бил задържан в столичен квартал, а в автомобила му са открити и останалите откраднати от вилите вещи.

На 9 декември двамата мъже са привлечени в качеството на обвиняеми за извършените от тях престъпления и още същия ден Районният съд в Ботевград им е наложил ефективни осъдителни присъди „лишаване от свобода“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА