10 Декември, 2015 13:43 2 037 0

Мъж отива на съд за умишлено убийство

  • мъж-
  • отива-
  • съд-
  • умишлено-
  • убийство

Предстои насрочване на делото

Мъж отива на съд за умишлено убийство - 1

Софийска градска прокуратура (СГП) внесе в Софийски градски съд (СГС) обвинителен акт срещу Константин Костадинов на 65 г. за умишлено убийство, съобщиха от прокуратурата.

На 8 април 2015 г. в гориста местност на Западен парк в София, на около 15 м. западно от бензиностанция в района, жертвата паркирал автомобила си, седял на шофьорското място и слушал музика. Докато стоял и разглеждал мобилния си телефон, забелязал че на около 3 м. от него е застанал Костадинов, който го гледал „втренчено”. Мъжът имал достатъчно време да огледа нападателя си и по-късно в болница да го опише на полицаите.

Той си помислил, че Костадинов иска да му вземе мобилния телефон и затова бързо го прибрал и се зачел във вестник. След минута с периферното си зрение обаче забелязал, че обвиняемият се приближава към него. Попитал го какво иска и защо го гледа така „втренчено”, но Костадинов не отговорил. Пострадалият му казал да се маха и тогава нападателят извадил от връхната си дреха пистолет, проврял дулото през полуотворения прозорец на автомобила и произвел изстрел. Куршумът проникнал в лявата половина на гърба над лопатката на пострадалия и засегнал гръбначния мозък, вследствие на което той получил пареза на горните крайници и парализа на долните.

След като прострелял мъжа, Костадинов отворил вратата на автомобила, затворил прозореца, през който произвел изстрела и започнал да бърше с парцал вратата. След това отишъл до намиращ се наблизо сервиз, където работел като охранител. Взел метла и отново отишъл до местопрестъплението, като започнал да мете около него. През цялото време, простреляният стоял и наблюдавал безпомощно действията на Костадинов. След известно време успял да раздвижи ръцете си и се обадил на тел. 112 за помощ. Веднага пристигнала полиция, както и екип на Спешна помощ, който откарал пострадалия в болница „Пирогов”. Въпреки оказаната своевременна специализирана медицинска помощ, той починал.

Непосредствено след постъпването на пострадалия в болница, той успял да даде описание на нападателя и бързо след това, отчитайки даденото описание, както и данни за предходни подобни прояви, за каквито е било водено разследване срещу Костадинов, той бил заловен и задържан. При последвалото претърсване и изземване в гараж на бул. „Сливница”, ползван от него, са били намерени и иззети незаконни пистолети и патрони.

Предстои насрочване на делото в СГС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА