Last news in Fakti

3 Януари, 2016 00:02 21 226 23

Мъж убит от питбула на гаджето си

  • мъж-
  • питбул-
  • гаджето

Той е бил нахапан до смърт

22-годишен мъж умря, след като бе нахапан до смърт от кучето на своята приятелка, съобщи „Дейли Мейл“.

Инцидентът се е случил в Престън, Ланкашър. Лиам Хюитсън е имал епилептичен припадък в дома на своята приятелка Джесика, когато нейния домашен питбул на име Тигър, го нападнапа. Кучето му нанесло смъртоносни наранявания. Джесика се опитала да го спре но без ефект.

По-късно Лиам бил закаран в болница, където починал. Властите определят случая като трагичен. Момичето е шокирано от инцидента. В момента тече разследване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 раптор

    4 3 Отговор
    Фуууу за това питбулите може би трябва да се забранят! Не са лоши животни, но са прекалено опасни! Имат адски силно развита борбена психика, в съчетание с изключителната им издръжливост са наистина опасни! А някои хора ги гледат все едно са сладури! Да сладури са повечето, но тези които не са, представляват голям риск! Един остана без ръка, защото заседна в асансиора и кучето пощуря! А беше нормално отгледано животно! Имал съм такова куче, беше душица, но са ме побивали тръпки, когато не е на кеф! Не ги препоръчвам на никой! Обременяващи са!
  • 2 Vasik Atanasova

    4 1 Отговор
    НЕ СА КУЧЕТА ЗА ЖЕНИ
    ТУК ТРЯБВА МЪЖКА РЪКА
    ТОВА Е ВИД ОРЪЖИЕ
    ЖАЛКО ЗА МОМЧЕТО
    ДА ПРИПАДНЕ И ДА ГО РЪФА ПИТ БУЛ
    УЖАС
  • 3 кибика

    3 6 Отговор
    Не е до породата само.Всичко е до възпитание.Същото е и при децата.Имам пит бул от 4 години.И не мога да кажа лоша дума.Много умно куче.Никога няма да захапе никого без причина.Ако някой влезне да краде тогава да.Всичко е до възпитанието недейте слагайте всички кучета от тази порода под един знаменател.

    Коментиран от #5

  • 4 един

    2 0 Отговор
    абе нека питбула ти ми нахапе децата ,па аз няма да те очистя като куче , ще те моля ,ти си тръгнал с него да убиваш ,ако обичаш кучетата ,вземи си по нормална порода

    Коментиран от #12

  • 5 бай Иван

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "кибика":

    Като имаш питбул дръж си го у вас вързан!Чудя се как е възможно нормален човек да държи такова голямо куче в апартамент!

    Коментиран от #10

  • 6 asdasd

    1 6 Отговор
    Защо да го държи у тях вързан бе ? Те са повече хора отколкото такива изкривени мозъци, като теб ..
    Ти не пърдиш ли ? Ще мирише, ако не е къпан половин година ..
    Изключително умни кучета, силни, издръжливи.
    Спрете да ги обвинявате, защото ВСИЧКО идва от стопанина !
    Това включва как е гледан (дали постоянно е под стрес), дали е социализиран с кучета и хора и още др. фактори, тези са най-важни.
    Всеки плюе, защото сте овце и един да каже нещо и става верижна реакция ..
    Колкото и да обясняваш на плиткоумни хора - те пак няма да разберат.
    Всеки си мисли, че са опасни, докато не видят един добре отгледан питбул !

    Коментиран от #13

  • 7 Оня с ножа

    0 4 Отговор
    Замезил е с истинска мръфффка!
  • 8 mediator37

    3 1 Отговор
    Спада към разред "хищници", защо не го разберете ? Ако си гледаш таралеж не стои въпросът да е "социализиран", "да не е под стрес", "зависи от стопанина".
    Що не вземете тигри да си гледате в къщите . Ама да не са под стрес.
  • 9 опсмопсус

    3 0 Отговор
    Жалко за човека, какво ли си е помислило кучето като е видяло припадъка и го е нападна! А тези кучета са непредвидими независимо от възпитанието и тренинга.Това куче е бойно и това е неговия ген, независимо кога ще се активира, то е родено да убива!
  • 10 чнг

    0 6 Отговор

    До коментар #5 от "бай Иван":

    Смени си снимката! Човека на нея е много по умен от теб! Ти май не можеш да четеш! Човека е написал , че кучето е умно и кротко , а ти казваш да го връзват! Снимката ти и коментарът не струват нищо!!!!!
  • 11 Калогера

    3 3 Отговор
    ПИТБУЛА Е ОРЪЖИЕ В РЪЦЕТЕ НА ТИНЕЙДЖЪРИ НАРКОМАНЧЕТА, ЗАТОВА ТРЯБВА ДА СЕ ЗАБРАНИ ОТГЛЕГЖДАНЕТО МУ КАТО ДОМАШЕН ЛЮБИМЕЦ
  • 12 Кобрата

    1 2 Отговор

    До коментар #4 от "един ":

    Не, че заемам страна, но както казваш ти, ако питбулът на някой, нахапе децата ти до смърт, а ти убиеш собственикът на животното, това ще изкара ли децата ти от гроба? Така само ще си навлечеш проблеми и ще станеш престъпник това ли е решението?
  • 13 кракра

    5 0 Отговор

    До коментар #6 от "asdasd":

    Брат,като земем винкело та тебе у глава па после кучето,тогава че видиш кой е плиткоумен и кой не!

    Коментиран от #16

  • 14 Раптор

    2 2 Отговор
    И аз имам един домашен любимец пистолет се казва и решава проблеми на всякакви агресивни питбули и други животински твари. Някой келеши са се взели за големи играчи и демонстрират превъзходство над нормалните граждани като разхождат такива агресивни кучета, но ако някое от тези кучета се опита да ми налети на момента ще го успокоя завинаги, а келеша ще размажа със шамари пък той да върви да ме съди.
  • 15 Краси

    2 3 Отговор
    Имах питбул но преди около година почина трагично,мога да кажа че това е куче почти като всички останали с разликата че ако собственика му се занимава може да го възпита както прецени дали за битки или за покрай хора за физиката се отнася същото което показва че кучето е доста умно за което съм се убедил с доста работа по моя питбул.За хората с коментари че а хищници и такива подобни мога да кажа че не знаят нищо за отглеждането на каквато и да е порода.И съм съгласен че има наркоманчета лигьовци дето се правят на тарикатчета по улиците с такива кучета но тия трябва първо да имат родители.Това куче не е за всеки,на който му е интересно има клипове в youtube свързани с опитомяването им.Поздрави.
  • 16 asdasd

    0 3 Отговор

    До коментар #13 от "кракра":

    "брат" ти си поредното, като другите дето дават минуси .. заблудени до смърт .. ако сте с това мислене и гледам сте повечко - ми много ясно, че България няма да се оправи ..
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Имащиякучета

    1 1 Отговор
    Абе хора, имал съм над 20 питбула, нито 1 от тях никога не е показал агресия към хора, може чужд човек да си влезе и да го извади от колибата без проблем. Лошо куче няма, има лоши стопани и безотговорни.
  • 19 Бай хой

    0 0 Отговор
    Нормално куче с нормално възпитание се отглежда от нормални хора. Нормалните хора не отглеждат питбули. Ако искаш домашен любимец трябва да отглеждаш любимец а не боец, убиец или ловец.

    Кучетата са умни и се възпитават по лесно от хората. Много по вярни са от хората. Но повечето стопани не си дават сметка колко са силни и бързи. Дори и не подозират какво могат да сторят за няколко секунди.

    Отлгеждал съм ловни кучета и съм ставал свидетел на ловни сцени със съвсем кротки кучета-никак не са лицеприятни. Повечето стопани не си дават сметка колко са силни кучетата им и каква отговорност носят.
  • 20 656

    1 0 Отговор
    Я стига с тъпотиите, в офиса в който бачках имаше двор и си имахме така да се каже служебен Питбул. Отгледахме го от паленце и беше много гальовен и добър със всички колеги, всеки го хранеше, милваше или разхождаше, беше навършил 2 години, докато в един момент нахапа жестоко по прасеца човека който беше най близък с него, едвам му отворихме челюстта а на колегата му правиха 3 операции и едвам се съвзе. Тази порода не е за домашен любимец и не ми говорете че зависило от стопанина защото в един момент откачат, не виждате ли че по света 90% от трагичните случаи са с Питбул, Бултериер или Старфоршир териер. Пълна забрана за тези бойни породи трябва да има.
  • 21 умника

    0 0 Отговор
    Вие какво коментирате,бе? Статията или коментирате и редактирате коментарите на другите?Възпитанието на този питбул е проблема.Ако , просто го беше спряла неговата стопанка нямаше да го убият.Проблема е ,че стопанката му го е оставила без надзор. А ти,чнг просто се опитай да не коментираш другите, и да говориш по смислени неща.Не искам да те нараня , но хората имат право на глас и коментар.Както бай Иван и другите имат право на глас. А това което си му написал е много обидно.
  • 22 раптор

    0 0 Отговор
    Искам да ви разкажа повече за моя опит с породата! Притежавах такова куче няколко години! Като беше малко, беше умно и послушно! По невнимание изяде един кокъл (вината не беше моя) и се разболя! Боледува доста сериозно хем заради кокъла, хем заради някаква болест! До операции не се стигна! След това, то стана много твърдоглаво! Колкото и да се мъчех, не можах да му възвърна предишното подчинение! Признавам, не ме бива в дресировката на кучета! Кучето беше много любвеобилно и хората му се кефеха! Поне 10 души си купиха такова по моя пример! Но за мене беше бреме, най-вече заради твърдоглавостта му! Познавам хора с донякъде възпитани питбули! И бих казал, че повечето са късметлии! Има такива с много дресирани, но тези хора имат прекалено много свободно време да се занимават с тях и в общи линии стават - питбулджии! Ако искате да ставате - питбулджии, заповядайте! Шоу ви чака със сигурност! Но бремето си е бреме! До някъде трябва да си с професия цирков дресиор, за да имаш управляем питбул!
  • 23 раптор

    2 0 Отговор
    Имам един приятел с 2 питбула, с по 4 години разлика помежду им! И двете кучета са страшно непослушни и може би - тъпи на говедо! А момчето ужким се стараеше за тях, привидно даже повече от мене! Моето беше слънце в сравнение с неговите! Сигурно съм извадил късмет (между другото от моя пример реши да си вземе и той, та чак 2)! На моето му удрях един вестник през главата и кротваше! Ония неговите, като му дойдеш на гости, доминират до болка! Доминацията им се изразява в това, че все искат да ти се бутат, да ги галиш, да ги бориш! В крайна сметка се осмърдяваш на псе и целия си в космърлаци! Натоварващо гости! А мъжкия понякога и агресираше половинчато! Дано ме разбрахте какво имам в предвид! Всяко друго куче е по-малко нахално и доминативно в сравнение с питбулите и техните 30кг чиста мускулатура, със собствен нрав, който не е лош, но определено е досаден! Особено в апартамент! Примери бол мога да ви давам, но нито един нормален!