Last news in Fakti

8 Януари, 2016 16:52 1 419 0

Задържаха таксиджия с 12 мигранти

  • задържаха-
  • таксиджия-
  • мигранти

Същевременно, общо 562-ма души са проверени днес в София в рамките на специализирана полицейска операция за противодействие на нелегалната миграция

Задържаха таксиджия с 12 мигранти - 1

12 нелегални мигранти в такси са задържани на територията на Област Пазарджик, съобщиха от МВР.

Служители на полицейското управление в града засекли тази сутрин в района между селата Калугерово и Динката таксиметров автомобил миниван с група мъже, жени и деца. Последвала незабавна проверка, при която било установено, че пътниците са 12 души - мъже, жени и малки деца, незаконно пребиваващи на територията на страната ни. На място е задържан таксиметровият шофьор - 31-годишен столичанин.

По първоначални данни, групата е от района на Северен Ирак и е пътувала в продължение на около три дни. Чуждите граждани са открити без документи за самоличност. Предадени са на служители от група "Миграция" при ОДМВР-Пазарджик.

Предстоят задължителни медицински прегледи и транспортирането им от полицейски екипи до Дом за временно настаняване на чужденци. По случая е образувано и досъдебно производство.

Същевременно, общо  562-ма души са проверени днес в София в рамките на специализирана полицейска операция за противодействие на нелегалната миграция.

Акцията е планирана и утвърдена от главния прокурор на Република България Сотир Цацаров и главния секретар на МВР главен комисар Георги Костов. Тя протече на два етапа.

По време на първия етап бяха проверявани хотели, хостели и други места за настаняване. При втория етап бяха реализирани проверки на заведения и търговски обекти в съответните райони. Посетени са общо 267 обекта за установяване на незаконно пребиваващи чужденци.

Акцията е проведена от служители на СДВР, съвместно с техни колеги от Главна дирекция „Национална полиция“, Дирекция „Миграция” и Столичната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, екипи на ДАНС, Агенцията за безопасност на храните, Териториалната дирекция на НАП - София и Инспекцията по труда. В хода на извършените проверки са съставени 13 акта по Закона за българските лични документи и един по Закона за движение по пътищата.

Десет български граждани са отведени за установяване на самоличност. Трима чужденци без документи за самоличност също са отведени в полицията. Проверени са и 18 моторни превозни средства.

При проверките на заведения и търговски обекти служителите на НАП са съставили 2 акта за констатирани нарушения, 3 акта са съставени от Инспекцията по труда. Един обект – бистро, е затворен от служителите на Българската агенция по безопасност на храните заради лоши санитарни условия. За всички обекти са съставени констативни протоколи.

Специализираните операции от този вид ще продължат да се провеждат периодично.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА