Last news in Fakti

11 Януари, 2016 09:55 856 0

Обвиниха испанец и българин за грабеж, придружен с опит за убийство

  • испанец-
  • българин-
  • грабеж-
  • убийство

Двамата са в ареста с постановление на наблюдаващия прокурор за 72 часа

Окръжна прокуратура-Пазарджик привлече като обвиняеми Джемал Аликов, на 31 г. от гр. Пещера, и Фернандо Кастро, на 39 г., роден в Аржентина, понастоящем испански гражданин, живущ в гр. Барселона, за грабеж, придружен с опит за убийство, извършен в съучастие, съобщиха от прокуратурата.

Двамата са в ареста с постановление на наблюдаващия прокурор за 72 часа. Предстои днес Окръжна прокуратура-Пазарджик да внесе искане в съда за вземане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“.

До момента е установено, че на 21 декември 2015 г. в гр. Пазарджик, Аликов и Кастро в съучастие с Васил Атанасов, и с още едно неизвестно лице, като съизвършители, са отнели чужди движими вещи – мобилен телефон, златни накити и 20 000 лева, от владението на двама братя, чрез използване на сила. Дейците са били въоръжени и при извършване на грабежа ранили единия от братята в крака, а другия в ръката и крака. След това четиримата се укрили. Васил Атанасов е бил задържан на 30 декември 2015 г. в гр. Пазарджик и на 2 януари 2016 г.  съдът му наложил постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“.  Той е осъждан многократно.  Джемал Аликов и Фернандо Кастро  са задържани на 7 януари 2016 г. в гр. Пловдив.

Под ръководството на Окръжна прокуратура-Пазарджик продължават активните процесуално-следствени действия по делото. Извършват се активни издирвателни мероприятия за установяване на четвъртия извършител.

Днес, 11 януари 2016 г., окръжният прокурор на Пазарджик Васил Малинов, ще участва от 10,30 часа в съвместна пресконференция с МВР в сградата на ОД на МВР-Пазарджик, на която ще бъдат обявени повече подробности по случая.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА