2 Февруари, 2016 07:30 1 182 0

9000 бутилки фалшиво шампанско заловени в Италия

  • шампанско-
  • италия-
  • полиция-
  • фалшиво шампанско

Фалшивото шампанско е щяло да бъде продадено за 350 000 евро

Италианската финансова полицията е била похвалена за откриването на повече от 9000 бутилки фалшиво шампанско, укрити в барака близо до Падуа. Властите заявяват, че това е една от най-значимите акции с иззето фалшиво шампанско в Европа, пише в „Гардиън“.

Местните медии обявиха, че незаконната плячка е оценена на около 350 000 евро. Фалшификаторите обаче са можели да спечелят повече от 1 800 000 евро, ако са били в състояние да използват допълнителните 9 200 бутилки и 40 000 произведени етикети, също открити от властите.

Полицията в Падуа заяви, че фалшивото шампанско е било предназначено за вътрешния пазар и е щяло да достигне до трапезите на нищо не подозиращите купувачи.

Акцията, която е била проведена в края на миналата година, но обявена едва днес, е резултат от упоритата работа на полицията, след като финансовата полиция в Падуа открила бутилка шампанско с етикет без сериен и производствен номер.

Разпространението на фалшиви луксозни стоки е известен проблем сред модните италиански марки. Новината за фалшивите бутилки обаче е сигнал, че има сериозен проблем и за водещите производители на шампанско в света.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА