Last news in Fakti

6 Февруари, 2016 20:30 2 020 3

Увеличават се битовите грабежи с насилие в Плевенско

  • увеличават-
  • битови-
  • грабежи-
  • насилие-
  • плевенско
Увеличават се битовите грабежи с насилие в Плевенско - 1
Снимка: bTV

Все повече битови грабежи с насилие в Плевенско, отчитат от МВР, съобщи bTV. Голяма част от извършителите им са рецидивисти, които са част от организирани групи за просия в Швеция.

Къщата на 81-годишния Димитър Германски от плевенското село Ставерци е атакувана от крадци поне три пъти. Последният път заплашват дядото с дърво и успяват да избягат с 32 лева. Какво още е преживял Димитър и дали МВР може да се справи с битовата престъпност?

Зазидани в собствения им дом - заради страх от битови грабежи. Така живеят възрастните хора поне в четири района на страната, според данните на МВР - Стара Загора, Сливен, Видин, Плевен.

Къщата на 81-годишния Димитър Германски в село Ставерци е атакувана три пъти от един и същи крадец - 18-годишният Марко. Последният път - в комбина с чичо му Красимир.

Крадците бягат с 32 лева, а минути по-късно влизат и в къщата на Йорданка Паничорска - през прозореца на банята.

„Взели месото от фризера...Имах 20 кг брашно, даже тавата с баницата ми бяха взели...Страх ме е, ами. На всяко едно тропване, като че им чувам стъпките”, споделя Йорданка Паничорска.

Двамата са задържани за пореден път.

„Безкритични са и двамата към извършеното, вдигат рамене”, казва Николай Пачевски от Окръжната прокуратура в Плевен.

„Спя в чужди къщи, страх ме е да замръкна тук. Не знам какво е това нашето правосъдие в България. Да нямаш спокойствие, на 81 години съм, още някоя годинка...и да те тормозят”, поплаква си Димитър Германски.

Дали престъпниците, ще влязат в затвора, не е ясно. Делото срещу тях все още не е започнало.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 реалист

    2 0 Отговор
    Няма да влязат в затвора!
  • 2 Кобрата

    0 0 Отговор
    Ама те такива стари и беззащитни хора трябва да имат по една ловна пушка до леглото, било то и незаконна, а да дойдат тогава да ги видим.
    Само като я видят и ще избягат, а ако са толкова смели, един в главата и отзад в двора една яма, мушка го в един човал и тва е оправията...след като няма държава
  • 3 1234

    0 0 Отговор
    Още един път казвам.ДА СЕ РАЗРЕШИ СТРЕЛЯНЕТО ПО КРАДЦИ.КАТО ТИ ВЛЕЗЕ В КЪЩАТА ДА МОЖЕ ВСЕКИ ДА ГО ЗАСТРЕЛЯ.Тогава ще се откажат да посягат на чуждото.Ама щом не разрешават си мисля,че тия дето не разрешават значи делят плячката с тия дето крадат.Друга логика няма????