10 Февруари, 2016 20:47 1 371 0

6 месеца пробация за екскмета на Куклен

  • 6 месеца-
  • пробация-
  • кмет-
  • куклен

Той е осъден за неизгодна сделка

6 месеца пробация за екскмета на Куклен - 1

Пловдивският окръжен съд осъди подсъдимия Димитър Сотиров на пробация за срок от 6 месеца. Тя включва задължителна регистрация по настоящ адрес и срещи с пробационен служител в рамките на този период, съобщиха от съда.

Сотиров беше признат за виновен в това, че на 9 декември 2008 г. в гр. Куклен, обл. Пловдив, в качеството си на длъжностно лице - Кмет на Община Куклен, съзнателно е сключил неизгодна сделка - Консултантски договор за предоставяне на консултантски услуги с „Анастасов" ЕООД, гр. Пловдив, с предмет да извършва всички необходими консултации и съдействие за изясняване на точно местонахождение и идентификация на всеки имот, включен в бъдещ въвод във владение на Община Куклен в гори, земи и голини от горския фонд с обща площ от 22 420 дка., признати като собственост на общината и от това е произлязла значителна вреда в размер на 36 000 лева за Община Куклен, която представлява.

Подсъдимият е осъден да заплати на Община Куклен сумата от 36 000 лв. за причинените с деянието имуществени вреди.

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15 дневен срок пред Апелативен съд Пловдив.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА