Last news in Fakti

17 Февруари, 2016 15:53 1 368 1

Съдят полицай, убил велосипедист

  • съдят-
  • полицай-
  • убил-
  • велосипедист

Предстои насрочване на делото за разглеждане

Съдят полицай, убил велосипедист - 1

Окръжна прокуратура - Плевен внесе в съда обвинител акт срещу 50  – годишен полицай,  нарушил правилата за движение по пътищата и причинил по непредпазливост смърт на велосипедист, съобщиха от прокуратурата.

Обвинението срещу Румен Б. е за това, че на 3 септември 2010 г., около 8.30 ч., в гр. Долна Митрополия, Плевенска област, при управление на лек автомобил „Opel Astra” нарушил правилата за движение по пътищата. Като водач, не намалил скоростта и при необходимост не спрял, като въпреки заслепяване от насрещно слънцестоене навлязъл в „Т” – образно кръстовище и по непредпазливост причинил смъртта на велосипедиста Иван И. от същия град. След деянието полицейският служител направил всичко, зависещо от него за оказване помощ на пострадалия.

През 2010 година обвиняемият е работил като полицейски инспектор. На 3 септември 2010 г., рой е бил на работа и управлявал служебен лек автомобил  с полицейски отличителни знаци в гр. Долна Митрополия. Движил се в посока от центъра на града към сградата на РУП. В района на кръстовище,  предприел маневра завиване на ляво. Слънцето светило силно срещу полицейския автомобил и видимостта била намалена. Въпреки това обвиняемият не намалил скоростта, до такава позволяваща му да  спре в зоната на видимост. Навлязъл в кръстовището, без да забележи  движещият се по улицата велосипедист  и въпреки, че задействал спирачките,  не успял да предотврати удара. Пострадалият  бил транспортиран в УМБАЛ – Плевен, където същият ден починал.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от Окръжен съд - Плевен.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Васил

    0 0 Отговор
    АНжеликааааааааа........!!!! КОЛКО маааааа!!!