Last news in Fakti

23 Февруари, 2016 12:57 1 341 1

3 г. затвор за баща пребил петима ученици

  • затвор-
  • баща-
  • пребил-
  • петима-
  • ученици
3 г. затвор за баща пребил петима ученици - 1

45-годишният варненец Атанас Андреев, който причини по хулигански подбуди и с особена жестокост телесни повреди на петима малолетни съученици на сина си, бе осъден от състав на Варненския районен съд на 3 години лишаване от свобода, които ще изтърпи при първоначално строг режим. Приведено беше в изпълнение и групирано наказание от предходни осъждания на Андреев от 3 години лишаване от свобода. Съдът уважи и гражданските искове на родителите на пострадалите деца.

На 3 юли 2014 год. на детски рожден ден се събрали 6 деца в Морската градина във Варна. Момчетата били съученици от варненско училище. След почерпката за рожденика децата решили да поиграят в района на Римските терми. Пътьом те срещнали друга детска компания със съученици от своето училище, които играели на карти. Едно от момчетата – син на осъдения, се подразнил от съучениците си и започнал да ги ругае с нецензурни думи. В отговор децата му скрили картите и го излъгали, че ще ги скъсат.

Тогава синът се обадил на баща си, който пристигнал с двама неизвестни до момента мъже. „Виновните“ деца били открити от родителя, който заедно със съучастниците си, без да се интересуват кое от децата има нещо общо с оплакването на сина, започнали да нанасят удари на всички деца. Вследствие на побоя петима от момчетата получили травматични увреждания, които са подробно описани в заключението на съдебномедицинските експертизи по делото, което нашумя във Варна с дързостта на извършеното хулиганство от страна на 45-годишния подсъдим към малолетни деца.

В хода на разследването по образуваното досъдебно производство под ръководството на Районната прокуратура във Варна се оказа, че Андреев е извършил деянието в изпитателния срок на предишно осъждане, което не е изиграло превъзпитателна роля за 45-годишния родител.

Присъдата на Варненския районен съд подлежи на обжалване пред Окръжния съд във Варна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    1 2 Отговор
    Какво обжалване, този родител отдавна трябваше да е зад решетките, за назидание на други, които постъпват по този начин.