Last news in Fakti

25 Февруари, 2016 11:26 1 247 0

Откриха сребро в климатик на автобус

  • oткриха-
  • сребро-
  • климатик-
  • автобус
Откриха сребро в климатик на автобус - 1
Снимка: Агенция Митници

Пореден опит за голяма контрабанда на бижута предотвратиха митническите служители на МП Капитан Андреево, съобщиха от Агенция „Митници“.

Накитите са открити в автобус със сръбска регистрация, влизащ в страната от Турция и пътуващ за Сърбия. Шофьорът и пътниците не декларирали стоки и валутни ценности, но митническите служители са селектирали превозното средство за пролъчване с рентгенова апаратура, при което са маркирани съмнителни участъци в тавана. След последвалата щателна митническа проверка във външното тяло на климатика на тавана са открити 10 кутии с изделия от бял метал. От скривалището са извадени 232 чифта обеци, 241 синджира, 269 пръстена, 88 гривни, 303 медальона, 4 часовника, както и 8 синджира със сребърен накрайник и 7 гривни със сребърен накрайник. Общото тегло на сребърните накити е 7,701 кг на обща стойност 29 807 лева, според направената от вещо лице експертиза.

Бижутата са задържани. Задържан е и шофьорът на автобуса, сръбски гражданин. Срещу него е образувано досъдебно производство, което се провежда от разследващ митнически инспектор от Митница Бургас под надзора на Окръжна прокуратура Хасково.

От началото на годината до момента митническите служители на Капитан Андреево са открили и задържали контрабандни златни и сребърни бижута на обща стойност над четвърт милион лева.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА