19 Март, 2016 15:41 4 152 0

МВР удари дилъри на дрога

  • мвр-
  • дилъри-
  • дрога-
  • марихуана-
  • амфетамин-
  • каптагон-
  • каптагони

Помещението е оборудвано със специално осветление, вентилационна и климатична система

МВР удари дилъри на дрога - 1
Снимки: МВР

Служители на сектор „БОП“- Стара Загора проведоха специализирана операция за пресичане разкриване и документиране на дейността на организирана престъпна група, занимавала се с разпространение на високорискови наркотици и вещества, съобщават от пресцентъра на МВР.

В хода на операцията са претърсени 9 адреса на територията на Стара Загора, Раднево и селата Сърнево и Трояново.Иззети са различни по вид и количество наркотични вещества. В хода на действията е открита и лаборатория за производство на метамфетамин, оборудвана с всички необходими съоръжения и суровини.

МВР удари дилъри на дрога

За срок до 24 часа са задържани 8 души, операциите са участвали и служители на секторите за борба с организираната престъпност от Сливен, Пловдив и Хасково. Акцията е проведена съвместно с ОДМВР- Стара Загора и под наблюдението на Специализираната прокуратура.

Служители от отдел „Криминална полиция” при ОДМВР – Перник и колегите им от РУ–Трън установиха лаборатория за производство на марихуана. Акцията е проведена вчера, в трънското с. Мрамор. Криминалистите претърсили къща, обитавана от перничанина А.И./51 г./. В стая на втория етаж в сградата е открита обособена лаборатория за отглеждане на наркотични вещества от рода на конопа.

МВР удари дилъри на дрога

Помещението е оборудвано със специално осветление, вентилационна и климатична система. В съседно помещение полицаите намерили и иззели 200 грама зелена суха листна маса. При полевия наркотест веществото реагирало на канабис. Установено е, че къщата е неправомерно присъединена към електрическата мрежа посредством манипулиран електромер. А.И. е задържан за 24 часа с полицейска заповед.

МВР удари дилъри на дрога

Започнато е досъдебно производство по чл. 354 „в”, ал. 1 от НК, за отглеждане на растения от рода на конопа. Наказанието е лишаване от свобода от 2 до 5 години и глоба от 5 до 10 хиляди лева.

Действията по разследването продължават.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА