Last news in Fakti

20 Март, 2016 15:31 3 962 0

Спасиха мъж от отвличане

  • полиция-
  • отвличане-
  • спасен-
  • мъж

На трима от тях е повдигнато обвинение; с прокурорско постановление са задържани за 72 часа

Спасиха мъж от отвличане - 1
Снимка: Факти.бг

На 17 март около 14.30 часа в областната дирекция бил получен сигнал от 42- годишен мъж от Своге, че е станал жертва на отвличане. Потърпевшият разказал, че около 12.30 часа същия ден, движейки се с личния си автомобил, в района на с. Чибаовци принудително е бил спрян от двама мъже с маски на главите, съобщават от пресцентъра на МВР.

След употреба на сила и заплаха те го привели в безпомощно състояние, натоварили го в товарния отсек на микробуса му и потеглили в неизвестна посока. Маскираните му заявили, че ще бъде освободен срещу сумата от 2 000 лева и по- късно го прекачили в лек автомобил „Opel Astra“, с който го откарали в столицата, за да изтегли поисканата сума.

След незабавни оперативно - издирвателни действия, предприети от служители на ОДМВР- София, съвместно с криминалисти от Столичната дирекция на вътрешните работи, са установени и задържани четирима мъже, съпричастни към извършеното тежко криминално деяние - Г.И./36г./- Сладкия, криминално проявен, осъждан; В.А./42г./ от Своге- криминално проявен; И.Т./40г./- Близнака, криминално проявен, осъждан и С.К./27г./- Шилото, криминално проявен и осъждан, и четиримата от Своге.

По случая в ОДМВР- София е образувано досъдебно производство. В хода на разследването, проведено под непосредственото ръководство на Софийска окръжна прокуратура, в бърз порядък са проведени множество процесуално- следствени действия.

Събрани са достатъчно доказателства за виновността на трима от тях, в резултат на което на 18 март им е повдигнато обвинение за извършено престъпление по чл. 142 от НК и с постановление на наблюдаващия прокурор им е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“ за срок до 72 часа.

В рамките на днешния ден предстои да бъде внесено искане за постоянното им задържане.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА