Last news in Fakti

22 Март, 2016 16:50 2 266 2

Криминалисти от СДВР разкриха склад за амфетамини

  • криминалисти-
  • сдвр-
  • склад-
  • амфетамини

Иззети са повече от 1 кг от наркотичното вещество; На един задържан за наркоразпространение е наложена 72-часова мярка за неотклонение

Криминалисти от СДВР разкриха склад за амфетамини - 1

Полицейска операция срещу разпространението на наркотични вещества проведоха служители на СДВР на територията на столицата. Действията, осъществени под наблюдението на Софийската градска прокуратура, са реализирани в резултат на едномесечна работа на криминалистите.
В хода на акцията, за наркоразпространение е задържан В.М.

Последвали са процесуално-следствени действия в жилището и работното му място. В дома му в столицата са открити и конфискувани близо 1 кг амфетамини. Иззети са също бутилки с течности и други консумативи, предназначени за производство на наркотици. В заведение в София, където В.М. работи, са намерени още около 50 грама амфетамини.

Днес, с постановление на прокурор от Софийската градска прокуратура, на В.М. е наложена мярка за задържане до 72 часа. Той е привлечен като обвиняем за държане с цел разпространение на високорискови наркотични вещества в големи размери (престъпление по чл. чл. 354а, ал. 2, пр. 1, вр. ал. 1, пр. 4, алт. 1 от НК). Предстои да бъде внесено искане за вземане на постоянна мярка за неотклонение ”задържане под стража”.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    1 2 Отговор
    Задържания трябва да го дрогират веднага, до положение при което изхода е фатален. Следващите задържани също, щом като нямяме смъртно ноказание.

    Коментиран от #2

  • 2 Бойко

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "незнайко":

    Ти май си бил дрогиран с нещо което маже , докато си писал коментара .
    Амфетамина е антидепресант и то най ефективния , допреди 20 години се продаваше по аптеките, като и сега в нормалните държави се продава легално в аптечната мрежа . Това че разни химици които правят отрова ,която е далеч от амфетамина е друга работа .Тези наистина са за дране и то яко дране .
    Скоро очаквам да криминализират и аспирина , че да може да събират глоби и да отворят работа на айляците от полицията .