Last news in Fakti

23 Март, 2016 23:00 1 525 1

Разбиха група произвеждала метамфетамин

  • разбиха-
  • група-
  • произвеждала-
  • метамфетамин

Разбиха група произвеждала и разпространявала метамфетамин в Сливен, съобщиха от МВР.

Успешната реализация е на служители от ТСБОП – Сливен и Ямбол, проведена съвместно с колегите им от секторите „БОП“ в Стара Загора, Бургас, Търговище и Шумен.

Специализираната операция за неутрализиране на организирана престъпна група, занимаваща се с производство и разпространение на наркотични вещества е проведена на територията на Сливен. Действията са осъществени под наблюдението на Специализираната прокуратура – София.



В хода на акцията са задържани шестимата членовете на престъпната група.

Последвали са процесуално-следствените действия на шест адреса, обитавани от тях, както в ползваните от шестимата автомобили. Намерени и иззети са около 2 кг канабис, 900 г метамфетамин, около 500 таблетки екстази, прекурсори за производство на синтетични наркотици, както и парични суми, придобити от престъпната дейност. На един от адресите спецполицаите открили и изцяло оборудвана лаборатория, използвана за производство на метамфетамин.



По случая в ТСБОП – Сливен и Ямбол се води досъдебно производство. На шестимата са повдигнати обвинения за участие в организирана престъпна група за производство и разпространение на наркотични вещества.

На петима от тях са наложени постоянни мерки за неотклонение „задържане под стража“, а на един е постановена „парична гаранция“ в размер на 2000 лева.

Работата по документиране на престъпната дейност на групата продължава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван

    0 0 Отговор
    Ох котенца сега ще си отлежите .