Last news in Fakti

7 Октомври, 2011 12:28 1 538 0

Иззеха 354 фалшиви спортни екипа на популярни футболни клубове

  • капитан андреево-
  • спортни екипа-
  • футболни клубове-
  • митнически служители

354 фалшиви спортни екипа на най-популярните футболни клубове задържаха митническите служители на Капитан Андреево, съобщиха от Агенция Митници. Ментетата са били натоварени на камион, пътуващ от Турция през България за Босна и Херцеговина. Въпреки, че шофьорът е представил изрядни документи, митническите служители са селектирали товарния автомобил за щателна проверка. При нея става ясно, че в превозваните 1224 колета са укрити недекларирани 354 мъжки и детски спортни екипи и тениски с логото на “Barcelona”, “Real Madrid”, “Milan”, “Manchester United”, “Bayern Munich”, “Chelsea” и др.
В същия камион са открити недекларирани и 335 зарядни устройства за мобилни телефони, както и 1090 батерии за мобилни телефони с лого на световно известни. марки “Nokia”, “Samsung”, “Motorola”, “LG” и др.
По-късно митническите служители на Капитан Андреево спират друг камион, пътуващ също от Турция през България за Босна и Херцеговина. При прилагане на гранични мерки за защита на права върху интелектуална собственост в него са открити 962 колани с етикети на световно известни марки “D&G”, “Lacoste”, “Armani”, “G-star”, ”Levi`s”и др. 432 от коланите са кожени, останалите 530 – от плат. Фалшификатите са задържани.
За случаите са съставени актове за митническо нарушение. В изпълнение на Регламент 1383/2003г. на Съвета на ЕС и ЗМГО ще бъдат уведомени правопритежателите на търговските марки.


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА