Last news in Fakti

10 Май, 2016 14:15 1 762 0

16-годишен пострада в бой до столично училище

  • 16-годишен-
  • бой-
  • столично-
  • училище-
  • пострада

Според първоначалните данни, младежът бил ударен по главата с пистолет

16-годишен пострада в бой до столично училище - 1

Криминалисти на СДВР изясняват обстоятелствата около инцидент, станал в близост до столичното 130 СОУ „Стефан Караджа” в кв. „Васил Левски”.

Днес към 12.55 часа в полицията бил получен сигнал за сбиване в градинка пред училището. Веднага били насочени полицейски екипи, които при пристигането си на място са установили пострадал 16-годишен младеж и 26-годишен мъж. Според първоначалните данни, младежът бил ударен по главата с пистолет, имал леки наранявания, транспортиран е до болница.

Мъжът е задържан, криминално проявен за кражби.

Предприети са действия по установяването на всички участници в конфликта, както и причините за възникването му. 

От полицията отрекоха информацията, че пред училището е имало стрелба. От там заявиха още, че 16-годишният не е с огнестрелна рана.

Във връзка с инцидента, заместник-министърът на образованието и науката Диян Стаматов посети училището и разговоря с ръководството.

С учениците, станали свидетели на инцидента, е проведена консултация с психолог. Уведомени са родителите им, както и Детска педагогическа стая в съответния район. В 130. СОУ има система за видеонаблюдение, договор с охранителна фирма и цялостна ограда на училищния двор.

Пострадалият, за когото няма опасност за живота, е ученик от друго училище. Родителите на момчето са уведомени. Проведен е разговор с директора и класния ръководител на момчето.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА