19 Май, 2016 19:00 1 566 4

Съдят мъж, обучавал 15-годишно дете да стреля с пистолет

  • съдят-
  • мъж-
  • обучавал-
  • дете-
  • стреля-
  • пистолет

За това законът предвижда наказание от 2 до 8 години лишаване от свобода и глоба до 5 000 лв.

Съдят мъж, обучавал 15-годишно дете да стреля с пистолет - 1

Днес, след извършена проверка, Районна прокуратура-Пловдив образува досъдебно производство срещу мъж, на 45 г. от гр. Пловдив, и го привлече като обвиняем за предоставяне на огнестрелно оръжие на лице ненавършило 18 години.

До момента е установено, че в началото на май 2016 г. в землището на с. Дедево, обл. Пловдив, мъжът е предоставил на 15-годишно дете огнестрелно оръжие – пистолет с цел обучение в стрелба и с оръжието са били възпроизведени изстрели.

Днес, мъжът е бил задържан с постановление на наблюдаващия прокурор за срок от 72 часа в ареста.

Под ръководството на Районна прокуратура-Пловдив в момента по делото се извършват активни процесуално-следствени действия.

За престъплението, по което е повдигнато обвинението, законът предвижда наказание от 2 до 8 години лишаване от свобода и глоба до 5 000 лева.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кофата

    1 0 Отговор
    15 ГОДИШНО ДЕТЕ? Че то днешните деца на 15 са си големи мъже.По добре да го обучава да стреля и един ден ако се наложи да защити родината си отколкото да стане п...раст или наркоман!
  • 2 555

    0 0 Отговор
    МНОГО СЛАДКИ ТЕЗИ ГЛОБИ БЕ......И КЪДЕ ОТИВАТ ПАРИТЕ ОТ ГЛОБИТЕ ...ВОДЯТ ЛИ СЕ НЯКЪДЕ НА ОТЧЕТ.

    Коментиран от #3

  • 3 незнайко

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "555":

    Не, не се водят на отчит. Това е парадокса в БЪЛГАРИЯ. Няма институция, която да разяснява, какво се случва с глобите въобще. За глобите в КАТ и дума не може да става. Ние все повече се превръщаме в роби на СИСТЕМАТА която ни управлява.
  • 4 Bat Rambo

    0 0 Отговор
    Да се обеси!!!
    Маи само в Абсурдистан го има това- всяко дете в Америка което има желание да стреля си ходи с родител на законни стрелбища...Моита щерка млати десятки с Берета от 7 годишна...