Last news in Fakti

24 Юли, 2016 00:30 1 426 1

Хванаха роми с дърва на черно

  • роми-
  • дърва-
  • черно

Служителите на Общинска охрана заставят ромите да разтоварят дървата

Хванаха роми с дърва на черно - 1

Четири ромски каруци с незаконни тополови дърва заловиха служители на общинската охрана в Петрич в района на жп прелеза на входа на града.

Ромските „дървесни” кервани вървят от около една седмица. Всяка вечер охранителите залавят по около 10 кубика незаконни дърва за огрев. По поречието на река Струмешница служители на Горското стопанство извършват сеч за прочистване на тополите. Ромите идват след тях, събират остатъците или също секат.

Любопитното е, че в каруците им няма нито резачки, нито големи балтии. Те се движат само с малки балтийки, което прави невъзможно да се докаже, че те са извършвали сеч. Повечето от тях са деца, от които е трудно да се потърси сметка.

Служителите на Общинска охрана заставят ромите да разтоварят дървата, които впоследствие се доставят на социално слаби жители на общината.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1234

    0 0 Отговор
    Излиза,че ромите са по умни от нашата полиция.Защо полицаите не отидат в сечището един час преди да свърши работното време на горските работници,да се скрият в гората и ще видят тогава кой сече и кой събира,и кой товари.Всичко може да бъде проследено само трябва да има желание от страна на МВР.Само тогава акциите им ще имат успех.Иначе колкото и да стоят на края на гората нищо няма да видят,секачите и товарачите се измъкват по други пътища ,само пускат децата да карат каруците,защото знаят,че на тях никой нищо не може да им направи,защитени са от,,закона".Докато закона се прилага сляпо така ще е .С две думи,докато има глупаци,ще има и тарикати.В случая глупаците са МВР.