Last news in Fakti

20 Септември, 2016 16:16 7 307 3

Разбиха наркогрупа във Велико Търново

  • иван игликов-
  • разбиха-
  • наркогрупа-
  • велико търново

Задържани са осем души, като шеф на бандата е Иван Игликов

Разбиха наркогрупа във Велико Търново - 1
Снимка: МВР

Служители на ГДБОП неутрализираха организирана престъпна група, занимаваща се с разпространение на наркотични вещества. Подробностите около проведените действия оповестиха директорът на ГД „Борба с организираната престъпност“ гл. комисар Ивайло Спиридонов и зам.-административният ръководител на Специализираната прокуратура Детелина Йотова.

Специализираната полицейска операция е проведена на 16 септември т.г. от служители на ГДБОП във Велико Търново, след осъществено продължително наблюдение над действията на организираната престъпна група. В резултат на проведеното активно разследване, на 19 август 2015 г. е било образувано досъдебно производство, работата по което е продължена под прякото ръководство на Специализираната прокуратура.

В акцията, в която активно са се включили и служители на ОДМВР - Велико Търново, бил задържан лидерът на организираната престъпна група за разпространение на наркотици - Иван Игликов на 46 г. от Велико Търново, както и седмината му сътрудници - М.Д. /35 г./, Х.С. /43 г./, С.Й. /40 г./, З.Г. /29 г./, Г.Р. /24 г./, П.Й. /41 г./ и Д.И. /25 г/- всички криминално проявени за различни престъпления, част и излежавали през годините присъди.

Установено е, че групата била сформирана през 2014 г., действала е при дълбока конспирация, в която ролята на М.Д. е била да подсигури дилърите, на които е предавал дрогата, доставена му от Иван Игликов. По обратния ред ставало предаването на събраните от наркоразпространението средства. Връзката се осъществявала чрез кодови думи по мобилен телефон.

По първоначални данни, наркотичните вещества - предимно марихуана и амфетамин, били предлагани във Великотърновска област. Част от участниците в престъпната дейност били задържани в момент на получаване на дрогата за разпространение. От тях са иззети 4,5 кг марихуана и бяло прахообразно вещество.

В процеса на операцията са извършени процесуално-следствени действия на 20 адреса във Велико Търново, Горна Оряховица, Лясковец и село Къпиново. Проверени са и шест автомобила, с които са се предвижвали задържаните.

В дома на Игликов са открити боеприпаси за огнестрелно оръжие и детонатори. Разпитани са множество свидетели.

На 17 септември, с постановление на Специализираната прокуратура задържаните са привлечени като обвиняеми и мярката им за задържане е удължена до 72 часа. С определение на Специализирания наказателен съд на седмина от тях е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража”.

Това е поредната успешна операция, проведена от служители на ГДБОП по противодействие на нарокразпространението в страната. Тя е реализирана благодарение на упоритата и професионална работа на колегите от Велико Търново, заяви гл. комисар Ивайло Спиридонов. Той поясни, че работата по документирането на престъпната дейност на групата продължава, назначени са и експертизи на иззетите веществени доказателства.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Арендатори от град Добрич

    0 0 Отговор
    Хванете престъпната група от гр.Добрич за трафик на наркотици с тартор Георги Славчев Коев-японеца от гр.Добрич
  • 2 Cop

    1 0 Отговор
    Само селски групи в името на стабилността на държавата ! Айде бръкнете по-надълБоко де...
  • 3 гост

    1 0 Отговор
    Т....ри на държавна хранилка . Стрелят вече и по врабчета , а истинските престъпници които унищожиха България ги протектират ...
    Като им останат само циганите тогава ще ги питам .... цигани и ченгета това ще е България след 5-10 години , паразит до паразита ........