25 Октомври, 2011 09:55 1 487 0

Трима са задържани за грабеж и побой на магазинерка (Обновена)

  • софия-
  • задържани-
  • грабеж-
  • побой

Трима души са задържани за грабеж на павилион за алкохол и цигари в столицата, научи Факти.бг. Те са нанесли побой на магазинерката на павилиона.

С помощта на граждани, служители на Първо районно управление заловиха младежи, ограбили и нанесли побой на възрастна продавачка в денонощен павилион за алкохол и цигари.

При обиск на единия от тях, са иззети 180 лв., обект на грабежа, а от домовете им – полицейска униформа, газов пистолет, въздушна пушка и наркотици. В неделя около 5.00 часа грабителите набелязали обекта, единият застанал срещу гишето на павилиона, насочил пистолет срещу 64-годишната продавачка и й наредил да даде оборота. Жената оказала яростна съпротива и успяла да натисне паник-бутона, но до идването на екипа на СОТ нападателите успели да избягат.

Тази нощ двама от тях решили да пробват късмета си отново. В 2.30 часа единият - облечен с полицейска униформа, се приближил към гишето, представил се за служител и помолил продавачката да отключи и да излезе, за да поговорят да инцидента от неделя. Жената не заподозряла нищо нередно и излязла отвън.

Тогава нападателите се нахвърлили върху нея с юмруци и ритници и я повалили на земята, отмъкнали 180 лева оборотни пари и десетина кутии цигари. Потърпевшата започнала да вика за помощ и няколко граждани, които живеели в апартаменти на същата кооперация, излезли веднага. Един от тях хукнал след грабителите, като успял да залови Г.Г. /18г./от кв. „Бояна”.

Минути след като е подаден сигналът в Първо районно управление, на място пристигнал полицейски екип. При обиск на задържания служителите иззели 180-те лева, обект на грабежа. Потърпевшата 64-годишна жена била транспортирана за оказване на медицинска помощ и след преглед освободена.

В хода на разследването били установени и останалите членове на групата – двама непълнолетни, единият от ж.к. „Славия”, а другият от кв. „Бояна”. При последвалия обиск в апартамента на 17-годишния младеж от ж.к. „Славия” служителите се натъкнали на полицейската униформа, за която момчето не могло да даде сносно обяснение.

От жилището на другия маловръстен били иззети газов пистолет, въздушна пушка и няколко грама марихуана, а от дома на Г.Г. – найлонов плик с около 50 грама канабис. Младежите са задържани в Първо районно управление с полицейска мярка за 24 часа.

Единият от групата – 17-годишният от ж.к. „Славия” се води на отчет в Детска педагогическа стая за кражби. Разследващият екип продължава работата по документиране на престъпната дейност на групата. По случая се води  досъдебно производство.

 

 


 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА