Last news in Fakti

7 Ноември, 2016 13:58 2 248 0

Задържаха четирима за отвличане на 19-годишен младеж

  • задържаха-
  • четирима-
  • отвличане-
  • 19-годишен младеж
Задържаха четирима за отвличане на 19-годишен младеж - 1

Петима мъже са привлечени като обвиняеми за отвличане на 19-годишен младеж от Горна Оряховица; четирима от тях са задържани за 72 часа, предприети са действия по издирването на установения пети участник в престъпната схема. Четиримата са задържани след мащабно разследване криминалисти от ОДМВР – Велико Търново, съвместно със служители на Главна дирекция Национална полиция, ОДМВР – Плевен и Ловеч.
 

Разследването по случая е започнало в нощта срещу 27 октомври, след като в полицейското управление в Горна Оряховица бил получен сигнал за отвлечен 19-годишен местен жител, заедно с управлявания от него лек автомобил „Мерцедес”. В телефонен разговор непознати поискали от близките му откуп, в размер на  200 000 евро. След получаването на сигнала служители на ОДМВР-Велико Търново предприели незабавни заградителни действия, бил приведен и планът за взаимодействие с частните охранителни фирми в областта. В резултат на съвместните действия, няколко часа по-късно, на  разклона за с. Пушево, служителите на реда открили автомобила. Малко по-късно, близо до с. Хотница бил открит и друг автомобил – „Ауди“, а в центъра на селото бил намерен и отвлеченият младеж.  В хода на работата по образуваното досъдебно производство се включили и служители на сектор „БОП” – Велико Търново, ГД „Национална полиция”, ОДМВР – Плевен и ОДМВР – Ловеч.

Съвместното разследване дало своя резултат и в полицейския арест попаднали четирима от извършителите на престъплението – Е.Ф. /36 г./ от с. Стамболово, известен на полицията и осъждан, Т.П. /29 г./от Тетевен, известен на полицията, В.Б. /29 г./ от Плевен и неговият съгражданин и връстник И.Р. - известен на полицията и осъждан. Установен е и техният съучастник- Р.Р. /24 г./, също от Плевен, който е обявен за общодържавно издирване.

Според събраните до момента данни, мъжете принудили младия мъж да слезе от мерцедеса си, прехвърлили го в аудито, но след като колата им се повредила, го измъкнали от автомобила и чрез използване на сила и заплахи трима от тях му отнели златен ланец и два мобилни телефона на обща стойност около 4600 лв.. След извършения грабеж петимата се оттеглили, като оставили жертвата си в канавка, откъдето младежът успял да се измъкне и да се придвижи до селото.

След доклад на материалите в прокуратурата петимата са привлечени в качеството на обвиняеми за отвличане с користна цел и поставяне на условия, извършено от повече от две лица и противозаконно отнемане на лек автомобил, чрез използване на сила.  Т. П., И. Р. и Р. Р. са привлечени, като обвиняеми и за грабеж. С постановление на Окръжна прокуратура Е. Ф., В. Б., Т. П. и И. Р. са задържани за срок до 72 часа. Днес предстои в съда да им бъдат гледани мерките за неотклонение. Към момента Р.Р. продължава да се укрива от полицейските служители, продължава издирването му с мярка „принудително довеждане”.

Подробности за хода на проведеното разследване оповестиха директорът на ОДМВР-В.Търново ст. Комисар Димитър Машов, заместникът му – комисар Христо Христов, окръжният прокурор Емил Динев и гл.разследващ полицай комисар Владимир Шомов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА