Last news in Fakti

28 Октомври, 2011 12:51 1 623 0

Пипнаха фалшификатори на документи

  • фалшификатори-
  • фалшиви документи
Пипнаха фалшификатори на документи - 1
Снимка: МВР

Служители на отдел „БОП” в СДВР задържаха трима столичани, занимавали се с изготвяне на фалшиви документи, съобщиха от пресцентъра на МВР.  С постановление на прокуратурата тримата остават в ареста за 72 часа.

Столичните антимафиоти разследвали сигнал за изготвяне и разпространение на фалшиви документи, сред които - за завършено средно и висше образование, управление на моторни превозни средства, свидетелства за съдимост. В хода на предприетите оперативни действия те влезли в следите на 35-годишната А.К. и И.Т. /50г./.

На 26 октомври двамата били задържани докато изготвяли поредното фалшиво свидетелство за съдимост на името на техен "клиент". Минути по-късно е задържан и  съучастникът им – Д.Й. /49 г./, чиято основна роля била осигуряването на празни бланки и печати.

Извършени са процесуално-следствени действия в ползваните от тях помещения, офиси и жилища. Там са открити множество печати, включително на Софийския районен съд, две пишещи машини, пет лаптопа, флаш-памети, лазерна машина, принтер и голям брой CD. Намерени са още: тефтер с лични данни, копия от лични карти и снимки на лица, празни бланки, готова диплома за средно образование.

Справка в масивите на полицията показва, че А.К. и Т.Т. са криминално проявени. А.К. е осъждана за аналогични престъпления и дори в момента била в изпитателен срок. Сумите за изготвянето на фалшификатите варирала от 30 до 200 лева.

След 24-часовото им задържане, с постановление на Софийска градска прокуратура, на тримата е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража” в рамките на 72 часа. По случая е образувано досъдебно производство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА