Last news in Fakti

19 Декември, 2016 15:19 1 220 0

Корупционна афера в кметството на Рим

  • рим-
  • корупция

Десет души са арестувани 

Корупционна афера в кметството на Рим - 1
Снимка: БТА/АР

Десет души са поставени под домашен арест в нова корупционна афера в обхванатата от скандали местна администрация на Рим, съобщи италианската финансова полиция, цитирана от ДПА.

Арестуваните са бизнесмени, заподозрени в даване на подкупи на кметски служители за печелене на търгове за ремонт на държавни училища. Служителите си присвоявали 20% от отделените за ремонтно-възстановителните дейности средства.

Заподозрените в корупция общински служители не са арестувани, но са сред разследваните над 30 души. Финансовата полиция също така е конфискувала активи на стойност 1 милион евро от замесени в аферата компании.

Аферата донесе допълнителни главоболия на новия кмет на италианската столица. 37-годишната Вирджиния Раджи спечели с голяма преднина изборите прз юни, но в последно време търпи сериозни критики за работата си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА