Last news in Fakti

7 Ноември, 2011 12:07 1 929 1

Иззеха 1000 куб. м. незаконна дървесина

  • мвр-
  • дървесина
Иззеха 1000 куб. м. незаконна дървесина - 1
Снимка: БГНЕС

Служители на „Магистрална полиция”- СДВР задържаха над 1000 кубически метра незаконно превозвана дървесина и 41 камиона, съобщават от пресцентъра на МВР.

Специализираната полицейска операция, планирана във връзка с настъпването на есенно-зимния сезон, продължи близо два месеца. Целта на акцията бе установяване на нарушители, превозващи дървен материал и дърва за огрев към крайните потребители с нередовни документи.

Над 1000 куб.м незаконно превозвана дървесина и 41 камиона задържаха служители на магистрална полиция от столичната дирекция по време на съвместна акция с представители на Изпълнителна агенция по горите.

 

Сформирани бяха стационарни екипи, които осъществяваха проверките на осем контролно-пропускателни пункта, както и мобилни групи – една смесена и три автопатрула. С цел пресичане на продажбата на дървен материал - обект на престъпление и с нередовни документи, бяха извършени пет проверки на десетте склада за продажба на едро на дървен материал в района на Околовръстното шосе. В тях се включиха и служители на „Икономическа полиция”, Националната агенция по приходите, Комисията за защита на потребителите и Районните служби по пожарна безопасност и защита на населението.

В хода на акцията бяха проверени над 1300 товарни автомобила, от които 41 са задържани в поделенията на МВР за превозване на дървесина без маркировка, нередовни документи, разминаване в датата и часа на билетите, превозване на по-голямо количество товар от упоменатия в документацията и др. Съставените констативни протоколи по Закона за горите са 50, съставените актове за административни нарушения – 73. Санкционираните от НАП за различни нарушения са над 70, съставените констативни протоколи от Комисията за защита на потребителите – 8,  три са актовете за административни нарушения съставени от РСПБЗН. Иззетото количество дървен материал възлиза на над 1030 куб.м, от което 850 куб.м. са дървата за огрев.

По време на една от проверките екип на „Магистрална полиция” стана обект на натиск за освобождаване на задържан камион, превозвал дървен материал с нередовни документи. На 20 октомври, преди обяд в с. Горни Богров бил спрян за проверка товарен автомобил „ДАФ” със софийска регистрация и прикачено към него ремарке, превозвал 35 куб.м дървен материал. Водачът М.А. /31 г./представил превозен билет с изтекъл срок, за което му бил съставен акт от представителя на РДГ, а возилото било транспортирано и задържано на КПП-Връбница. Междувременно шофьорът провел няколко разговора по мобилния си телефон, а впоследствие двамата служители на РДГ  съобщили, че са получили нареждане да освободят камиона. Полицаите отказали и уведомили началника на сектор „Престъпления по пътищата”. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нено

    0 0 Отговор
    И от кого са получили нареждане? А колко гора се реже по територията на България, 1000 куб.м на ден от 40 камиона, а останалите 1260 камиона?