Last news in Fakti

8 Ноември, 2011 11:00 1 897 0

Неутрализираха престъпна група, занимавала се с контрабанда на цигари

  • престъпна група-
  • контрабанда-
  • цигари-
  • хасково

Иззети са 101 900 кутии от тютюневите изделия без бандерол

Операцията е проведена вчера на територията на Хасково, след получен сигнал в ГДБОП за група лица, организирала и осъществила контрабанден внос на цигари от Гърция. Акцията е реализирана вчера след осъществено внимателно наблюдение на движението на седмината участници, осъществили трансфера и по-нататъшното разпределение на нелегалната акцизна стока.
Около 07.00 часа цигарите били внесени през ГКПП “Кап.Петко войвода” с лекотоварен автомобил “Форд”, управляван от 28-годишния хасковлия М.Д.. По време на движението си от Гърция до страната ни колата била „осигурявана”от лек автомобил “Ланча”, шофиран от Г.С. /38 г./ от София. Установено е, че след преминаването на границата М.Д. е откарал контрабандната стока директно на хасковска автоборса на улица “Кърджалийска”, собственост на 41-годишния Л.Д.. Същия ден по обяд била проведена среща между М.Д. и 39-годишния С.А.. Свилеградчанинът пристигнал с лек автомобил “Мерцедес”, придружаван от 38-годишен негов съгражданин. Двамата получили част от цигарите без бандерол, които натоварили на автомобил тип “автовишка”, управляван от помощника им Д.Д. /36г./ от Димитровград. След като изчакали товаренето на контрабандната стока да приключи, антимафиотите пристъпили към задържането на членовете на групата. Сред тях се оказал и 24-годишен мъж от Триград.
Последвали претърсвания в помещенията на борсата и колите на задържаните, където са открити и иззети общо 101 900 кутии цигари без акцизен бандерол. По случая е образувано досъдебно производство по чл.242 ал.1 от НК.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА