15 Февруари, 2017 11:51 968 0

Хванаха трафикант на имигранти

  • мигранти-
  • трафик

Гранични полицаи задържаха български гражданин, заподозрян в съучастие към незаконно преминаване на чужди граждани в страната, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Снощи, към 22.15 часа, при обход на гранична пирамида близо до с. Воден, граничните полицаи на ГПУ-Болярово са забелязали следи от преминаване на хора. Веднага е сформирана оперативна група и в хода на започналите оперативно-издирвателни действия, в района на селото, униформените задържали група от чужди граждани – мъж, 5 жени и 4 деца, идентифицирали се като граждани на Сирия.

Задържаните са заявили, че са преминали държавната ни граница организирано. При продължилото издирване, на 50 метра източно от мястото на засечената група, граничните полицаи открили и задържали българския гражданин В.Й. /49г./ от Хасково. Установено е, че на 13 февруари той законно е напуснал страната ни през ГКПП "Капитан Андреево" и до момента на задържането му не е констатирано официално влизане у нас през ГКПП.

Чуждите граждани не са оказали съпротива, не са пожелали и да бъдат уведомени съответните консулски служби в страната, те са настанени в помещения за настаняване на задържани лица в РДГП-Елхово.

Продължава работата за установяването на съпричастността на задържания български гражданин към случая в рамките на образуваното досъдебно производство и под наблюдението на районната прокуратура в Елхово.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА