15 Ноември, 2011 16:58 975 0

Белезници за крадци, обрали галерия във Вършец

  • вършец-
  • крадци-
  • задържани-
  • художествената галерия-
  • вършец

Откраднатите 22 картини на български художник са намерени

В резултат на проведено светкавично разследване, криминалистите на РУП-Вършец разкриха извършителите на крупна кражба от местната галерия. Сигнал за извършеното престъпление е подаден тази сутрин към 8.30 часа. При огледа експертите установили, че кражбата от художествената галерия е станала в нощните часове. Неизвестните извършители са демонтирали рамката и стъклото на входната врата, проникнали вътре и успели да измъкнат 22  картини на художника Георги Паунов, оценени за над 10 000 лева. В близост до галерията, в обрасъл с бурени имот, криминалистите открили демонтираното стъкло и лайсни на вратата.
В хода на проведеното разследване е установено, че извършители на кражбата са  местните жители И.Н. и Н.М.. Двамата са на 21 години, криминално проявени.При претърсване на адресите им са открити и иззети откраднатите художествени произведения.
Срещу тях  е образувано досъдебно производство, работата по документирането на случая продължава.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА