9 Март, 2017 13:42 927 1

Осъдиха бургазлия за купуване на гласове

  • купуване на гласове-
  • вот-
  • избори

Наказание в размер на 11 месеца „лишаване от свобода“, изтърпяването на което е отложено за изпитателен срок от 3 години бе наложено на Станислав Петров от гр. Бургас. Той е приел всички факти от обвинителния акт и е признал вината си и се е споразумял с Прокуратурата.

От началото на месец октомври 2015г. до 23.10.2015г. в гр. Бургас, кв. „Долно Езерово“, в магазин за хранителни стоки, разположен се на ул. Химик“ Петров предложил и дал на други лица пари с цел да ги склони да упражнят избирателното си право на 25.10.2015г. на изборите за Общински съветници в гр. Бургас полза на определен кандидат от листата.

В горепосочените 24 случая с били предлагани пари на хора да гласуват за определен кандидат или са опрощавани кредити на клиенти към хранителния магазин, като дълговете са били поемани от Станислав Георгиев. Минималната сума давана на един човек е 40 лв., а максималната 120лв. ( като човекът получил сумата е трябвало да предаде по 40 лв. и на други двама души). Общо дадените от Георгиев пари са в размер на 1084 лв.

На Георгиев в наложена и „глоба“ в размер на 9000 лв.

Споразумението, което е одобрено от Районен съд – Бургас, е окончателно и има стойността на влязла в законова сила осъдителна присъда.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    0 0 Отговор
    Аковсички бъдат наказани по този начин, търговията с гласове ще намалее драстично .