Last news in Fakti

14 Март, 2017 16:29 2 227 2

Спецбанда удари култов бар, отнесе парите

  • обир-
  • бар-
  • нептун

Култовият комплекс "Нептун" на Централния плаж в Бургас бе ударен от професионална банда касоразбивачи, които са действали брутално и напълно необезпокоявани от присъствието на живата охрана и включения СОТ. Организираната група е проникнала в централния офис, намиращ се във вътрешно помещение към пиано бара на комплекса, няколко минути след като е напуснал последният служител, който е включил алармената система, уточнява Флагман.

Влезли са с бутилки кислород и ацетилен, след което се включили оксижен. Работили са поне час-час и половина, за да успеят да разрежат изключително надеждна каса, закупена от собственика на Нептун Валентин Димитров от банка.

„Сейфът тежи 600 кг, произведен през 1960 г. и сме го вдигали с кран, за да го монтираме в централния офис. Нападението е извършено по изключително професионален начин”, заяви Димитров. Обирджиите със сигурност са разполагали с вътрешна информация. Те са атакували в 04:42 ч. на 10-ти март.

Последният служител, който напуснал помещението, включил СОТ-а в 04:30 ч. През цялото време в ресторанта е имало жива охрана. Човекът обаче нищо не е чул.

Бандата, по план, е трябвало да удари "Нептун" на 8-ми срещу 9-ти март, разчитайки, че ще вземе огромна сума от оборота след празненството.

„На 8-ми срещу 9-ти март обаче имахме толкова много клиенти, че се наложи да работим до 06:00 ч. сутринта, а по това време вече е светло", каза Димитров. Затова са задействали плана за едно денонощие по-късно.

Прибрали са 11 120 лв. от касата. Зад тази врата в пиано бара е централният офис Да се установят преките участници в обира обаче е много малко вероятно - ако се разчита на методите на бургаските криминалисти, които са вземали отпечатъци с четки, както през миналия век. Следи не са оставили. Нещо повече – отнесли са сървърите, преди това е била поставена тапа на СОТ-а, блокирана е била и сигнализацията за пожароизвестяването.

Алармата на СОТ-а само е пиукала тихо и изобщо не е достигнала до ушите на пазача от външната страна на ресторанта.

За удара в "Нептун" заявиха колеги на Валентин Димитров в ресторантьорския бизнес. От няколко дни това е най-обсъжданата тема в града, тъй като всеки би могъл да стане жертва на върлуващата банда.

„В "Нептун" петима мои служители разполагат с един и същ код за включването и изключването на СОТ-а. Съветвам колегите си, които работят с пари в брой, да въведат персонален код за всеки от своите служители. Така няма да има съмнение откъде е тръгнал пробивът. Съветвам също тези, които разполагат с повече свободен финансов ресурс, да си инсталират сървърен облак или да прехвърлят информацията си на друг сървър – със защитена интернет връзка. Сега извършителите на това престъпление смятат, че са ни лишили от всякаква информация за тях”, каза Димитров.

В "Нептун", за щастие, са разполагали с DVR, който е бил в съседно помещение и на който има данни от цифрово регистриране на картина от нощта на нападението.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мъжкар

    7 3 Отговор
    Не са хубави тези работи но в случая евала на тия пичове откраднали са от крадците и мафиотите и мутрите.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.