Last news in Fakti

25 Март, 2017 12:31 3 908 4

Българи разреждали горива в Гърция

  • българи-
  • разреждат-
  • горива

Гръцката полиция арестува трима българи, участвали в канал за трафик на химикали от България, предаде БНР. Веществата са използвани за разреждане на горива.

Полицията разполага с пълни данни за начина, по който е действала мрежата за внос на забранени химикали.

Тримата българи са арестувани в депото за съхранение на забранените за внос химикали, с които са разреждали горивата в четири бензиностанции в Атина.

С цистерни от България по два пъти на седмица са внасяли химическите вещества. След това са прехвърляни на танкери и продавани на собственици на бензиностанции.

Задържани са и двама гърци, които извършвали трансфера в Атина.

Два месеца полицията е следяла трафика, за да установи участниците в мрежата и пълната схема на действие.

Акцията е извършена съвместно с икономическа полиция и отдел организирана престъпност. Конфискувани са шест танкера с голямо количество смес от разтворители.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 kick

    19 0 Отговор
    Сметайте пък, какво става у нас!
  • 2 Пенчо

    9 15 Отговор
    Е кво да става.Вероятно накой ”бизнесмен” а-ла Марешки,доставя нещо подобно на гориво,а нашенските овце като видят цената и им се отварят г.зове*е от кеф,и тичат на примоСията.
  • 3 Гост

    3 0 Отговор
    Да,но у нас никой не хващат. Мвр вероятно си го обяснява с магия факта, че нямат информация такива неща да стават у нас макар и да има множество репорти за горива ала миш маш.
  • 4 патил с горивата

    0 0 Отговор
    Преди зареждах от време на време от "евтините" бензиностанции и резултата е само един, на студен двигател пали и работи странно, леко неравномерно и нестабилно, спрях да зареждам от съмнителни бензиностанции и нямам проблеми. В момента зареждам само от Шел и всичко е ок.
    С тия гадни бензини си прецакваме колите, но в България няма контрол, или е само формален.