Last news in Fakti

28 Март, 2017 12:22 906 0

Осъдиха двама мъже, пребили до смърт техен съселянин

  • мъже-
  • пребили-
  • смърт

Осъдиха двама мъже за извършено по особено жесток начин убийство, съобщиха от Апелативна прокуратура Варна.

25-годишният Любомир К. ще изтърпи наказание лишаване от свобода за срок 20 год. при строг режим, а 21-годишният Станислав Вл. – 15 год. лишаване от свобода при строг режим.

На 14 февруари 2016 год. в село Пожарево Любомир К. заедно със Станислав Вл. отишли до дома на съселянина си Тодор Т. Искали да го предупредят да не обижда и разнася слухове за поведението на майката на Станислав, с която Любомир живеел на семейни начала.

За времето от 16 часа до 18 часа двамата подсъдими ходили четири пъти до дома на Тодор да се разправят. Търсили го и при негов близък роднина. След като не го открили, започнали да хвърлят керемиди по покрива на къщата му и го принудили да излезе на двора.

Любомир го ударил с вила през оградната мрежа. Пострадалият започнал да отстъпва назад, спънал се и паднал на земята. Тогава двамата подсъдими влезли в двора и започнали да го бият с ритници, юмруци, с дървената част на вилата и да го мушкат с остриетата й.

Съдебномедицинската експертиза изброила минимум 25 удара в главата, горната част на тялото и корема, счупени ребра и разкъсване на далака, причинило масивен кръвоизлив – причина за смъртта на 55-годишния Тодор.

И двамата подсъдими имат предишни осъждания. От началото на досъдебното производство Любомир К. е с мярка за неотклонение „Задържане под стража“. Съучастникът му Станислав е привлечен като обвиняем преди приключване на разследването за убийството по особено мъчителен начин за убития и с особена жестокост. Поради неявяването му на първото съдебно дело мярката му за неотклонение е изменена по искане на прокуратурата от подписка в задържане под стража. Междувременно той извършил и пътно-транспортно произшествие, при което загинало младо момиче. За това престъпление Станислав Вл. вече е осъден.

Днес състав на Силистренския окръжен съд потвърди мерките за неотклонение спрямо двамата осъдени. Те ще продължават да пребивават в ареста.

Присъдата подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА