Last news in Fakti

29 Март, 2017 19:35, обновена 29 Март, 2017 19:40 1 200 1

5 години затвор за пиян шофьор-убиец

  • затвор-
  • пиян-
  • шофьор-
  • убиец-
  • 5 години

През 2015-а В. Върбанов премазва 17-годишен мотопедист

5 години затвор за пиян шофьор-убиец - 1
Снимка: Shutterstock

Пиян шофьор, убил 17-годишен мотипедист на пътя бе осъден на 5 години затвор, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура София. В. Върбанов е лишен и от правото да шофира за период от седем години и шест месеца.

Вечерта на 27 юли 2015 г. Върбанов бил на семейно тържество в дома на дъщеря си във врачанското село Селановци. Там се почерпил солидно, но въпреки това седнал зад волана на колата си.

От центъра на селото към изхода за Оряхово, шофирайки с превишена скорост около 71.5 км./ч. ,при максимално допустимата от 50 км./ч., той е ударил спрелия плътно вдясно на пътя 17-годишен мотопедист.

От удара тялото на момчето било изхвърлено на 25 метра напред, а скутерът останал вклинен в предната челна част на колата.

Момчето е починало вследствие на открита черепно-мозъчна травма. Пробата е показала 2,19 на хиляда промила алкохол в кръвта на осъдения.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Петров

    3 0 Отговор
    Промил означава части от хиляда.
    Процент - части от сто. Та се казва: "2,19 промила", а не "2,19 на хиляда промила".