Last news in Fakti

10 Май, 2017 12:54 6 375 11

Разбиха 12-членна престъпна група, отговорна за убийства и наркотрафик

  • наркотици-
  • наркотрафик-
  • банда-
  • група-
  • престъпна-
  • дружба-
  • прокуратура

Бандата е действала основно на територията на столичния квартал "Дружба"

Разбиха 12-членна престъпна група, отговорна за убийства и наркотрафик - 1
Снимка: Shutterstock

Специализираната прокуратура неутрализира престъпна група от 12 души, които са заподозрени за наркотрафик, нанасяне на телесни повреди и убийство.

На всичките 12 участници в престъпната дейност са повдигнати обвинения, четирима от тях се укриват и предстои издаването на Европейска заповед за тяхното издирване по линия на Интерпол. Седем са привлечени като обвиняеми за участие в организирана престъпна група, шестима са задържани под стража, а на един е наложена мярка „домашен арест“.

Установено е, че мултикриминалната престъпна група е работела при ясно диференцирани функции на участниците. Някои от тях са действали с изключителна жестокост, запазената им „марка“ била нападение с мачете. На 5 януари м.г. те нанасят тежък побой на професор ортопед , пребиват до смърт и началника на смяна на Софийския затвор. Всички те са криминално проявени и имат регистрации за различни престъпления, част от групата гравитирала около столична спортна агитка.

Операцията е реализирана на територията на столицата на два етапа. Първо били задържани участниците, занимавали се с наркоразпространение основно на територията на кв. „Дружба“. На следващия ден последвало залавянето и на останалите членове на групата.

Установен е и ръководителят им, който в момента излежава присъда в Софийския затвор за наркотици и рекет. Изяснено е, че той е предавал разпорежданията си оттам, основно чрез съпругата си, разполагал е и със средства за връзка. При извършените претърсвания на различни техни адреси и автомобили са намерени наркотици и голямо количество хладно оръжие – мачете, мечове, ками и др.

В резултат на проведената операция и задържането на опасната престъпна група са пресечени опити за убийство на още трима служители на Софийския затвор, уточни комисар Илков. Ръководителят на

Специализирания съд призова гражданите, които разполагат с допълнителна информация по случая, да сигнализират на тел. 112 или в ГДБОП и ГДНП. Анонимността им е гарантирана.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 wes

    31 2 Отговор
    В България само при убийство на полицай, полицията се размърдва
  • 2 прост човечец

    23 3 Отговор
    Публикувано във факти.бг: да сигнализират на тел. 112 или в ГДБОП и ГДНП. Анонимността им е гарантирана. НА ВСИЧКО ДРУГО ПОВЕРВАХ, САМО НА ТОВ АНЕ МОА ДА ПОВЕРВАМ НИКОГА....
  • 3 Антитерорист

    21 1 Отговор
    Ами, хайде - действайте! Не спете! Що за държава сме?! Не чакайте телефоните. Бъдете по-брутални от нарко-разпространителите.
  • 4 лекар

    16 2 Отговор
    В град ДОБРИЧ има много голям брой престъпни групи които се отчитат на полицейски началници в 1-ро -РПУ-ДОБРИЧ.


    и ОДМВР-ДОБРИЧ -плащат си ТАКСА СПОКОЙСТВИЕ .

    КОГА ЩЕ ГИ ХВАНЕТЕ.
  • 5 Добричлия престъпник

    13 2 Отговор
    Да живее корупцията в съдът и полицията в град Добрич. Много ни е удобно с масовата корупция-Плащаме се и всичко приключва.
  • 6 Лазар

    6 3 Отговор
    Всяко чудо за три дена.
  • 7 1234

    8 3 Отговор
    Съдът ще ги пусне, ще платят 1000 лв. гаранция и ще духнат. И след 2-3 месеца ще забравим за тях. Да живее Темида и Бойковите продажни съдийчета.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Константин-Ром

    0 1 Отговор
    Алоооо,държавата,къде сте.Политици,депутати,съдии,прокурории,ВВС,ВПК,От мен ли чакате разрешение да се самосезирате,не разбирате ли колко много са корумпираните,съдии и прочие.Рачков гванат с наркотици само с 1000лв.ли ще се размине.А аз ако в момент на афект кажа на някои ,,ЩЕ ТЕ ИБИЯ,,колко години ще лежа в затвора.Ясноооо,трябва да съм от лошите за да ми върви в живота.Ок. разбирам.
  • 10 Гост

    3 1 Отговор
    Във всеки квартал на софия има такива групи. Ми полицията да се размърда!!!
  • 11 Мерц

    1 0 Отговор
    В локалното на цар борис точно срещу магазина Шкода спират Мaybach и S- Klasse мн често! Тях защо не ги проверите? И спират на спирката на 604. Ето Ви сигнал!!!!!!!