Last news in Fakti

30 Ноември, 2011 10:52 1 097 0

Четирима „Зрънчовци“ в ареста

  • мвр-
  • спецакция

Спецакция разби схема за източване на ДДС

Четирима мъже са задържани при спецакция „Зрънчовци", съобщиха от пресцентъра на МВР. Престъпната група се занимавала с неправомерно усвояване на ДДС. По данни на експерти, само за периода април-ноември 2011 година предполагаемите щети за държавния бюджет са в размер на 550 00 лева.

Операцията, насочена срещу данъчни престъпления, е проведена вчера. В нея са участвали служители от Икономическа полиция към ГД „Криминална полиция" и техните колеги от областните дирекции в Бургас, Ямбол и Варна, със съдействието на експерти от НАП и под ръководството на Бургаската окръжна прокуратура.

В хода на работата бил установен механизмът - неправомерно кумулиране на данъчен кредит от липсващи търговци, чрез реализиране на селскостопанска продукция, зърно с неустановен произход.

Продукцията се легализира чрез документи с невярно съдържание. Различните фирми, контролирани от групата, препродавали стоката помежду си. Продавали я на фирми-износители, които при осъществяване на вътрешнообщностна доставка или износ получавали кумулираното ДДС.

Извършени са процесуално-следствени действия, иззети са документи и компютри. С полицейска мярка за 24 часа са задържани в Ямбол 41-годишният Д.Д. и 64-годишният А. А., в Бургас - 22-годишният Т.Г., криминално проявен за кражби и осъждан условно, а във Варна - 25-годишният С.П.

Служители на НАП са връчили заповеди за започване на данъчна ревизия на четири физически и две юридически лица. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 321, ал.1, т.2 от НК. Продължават действията по разследването.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА