Last news in Fakti

26 Май, 2017 17:37 1 275 2

Съдят британец, убил пешеходец в Русе

  • пешеходец-
  • русе-
  • британец-
  • съд

Виновникът блъснал жертвата с автомобила си, а след това избягал

Съдят британец, убил пешеходец в Русе - 1

Окръжната прокуратура в Русе внесе в съда обвинителен акт срещу 64-годишен британски гражданин със статут на постоянно пребиваващ в България, който блъснал и убил пешеходец.

Случаят е от 20 октомври 2015 година. П.Д. се прибирал в дома си в село Сваленик. Към 20,10 часа автомобилът застигнал движещите се непосредствено пред него, в дясната пътна лента, трима пешеходци. Обвиняемият не ги видял навреме и блъснал двама от тях. От удара единият пешеходец починал, а другият бил откаран в болницата. След инцидента шофьорът избягал от местопроизшествието.

Предстои делото да бъде насрочено за разглеждане от съда.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 666

    8 1 Отговор
    Ще го оправдаят, а роднините на жертвите ще му наплатят щетите по автомобила. Да си припомним Джон Кери. Надрусан открадна мотокар, наниза 2 коли на вилиците му, вилня с ножове в бензиностанция, нападна полицаи с гаечен ключ, а после полицаите му носиха багажа като прислуга като излизаше от болницата.

    Някой да помни какво стана? Изкараха го временно невменяем, щот е бил друсан като свиня и го оправдаха.
  • 2 Петров

    6 1 Отговор
    По закон пешеходците трябва да се движат отляво, срещу движението, в колона по един. По това време е било и тъмно и е трябвало да носят светлин (2-3 лв) и (или) светлоотразителни жилетка, пак някакви левчета. Какво е станало - следствието ще установи. Но да се прави паралел между дрогирани и този, е неуместно.