Last news in Fakti

1 Декември, 2011 10:55 1 275 1

Ментета на световни марки в словашки ТИР

  • тир-
  • ментета-
  • маркови облекла
Ментета на световни марки в словашки ТИР - 1
Снимка: Агенция "Митници"

2170 броя тениски, анцузи и шапки с фалшифицирани етикети и лога на световноизвестни търговски марки задържаха днес митническите инспектори на митнически пункт /ПМ/ Лесово при щателна проверка на ТИР със словашка регистрация, съобщиха от Агенция „Митници”.

Камионът, управляван от словашки гражданин, е пътувал в посока от Турция за Словакия през България. ТИР-ът превозвал търговски колети с трикотажни изделия. Изпращач на стоките е фирма от Истанбул, а получател – фирма от Братислава. При митническата проверка е установено, че в камиона няма недекларирани стоки, но част от търговските колети съдържат фалшиви маркови облекла. Иззети са 1 110 тениски с фалшифицирани марки „Puma”, „Adidas” , „Nike”, 910 шапки „Armani” и „Dolce&Gabbana” и 150 броя анцузи „Nike”.

Фалшивите маркови дрехи са задържани в изпълнение на Регламент 1383/2003 на Съвета на ЕС и Закона за марките и географските означения. За случая са уведомени официалните правопритежатели на съответните търговски марки.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 5555

    0 0 Отговор
    ami te si minavat po dva pati na sedmica ottam v srqda i sabota sre6tu nedelq i to po dva kamiona