Last news in Fakti

6 Декември, 2011 18:26 3 972 2

Акция „Недосегаемите 3” в ход

  • мвр-
  • недосегаемите 3

Арестуваха трима, сред тях лидерът Гембъла

Акция „Недосегаемите 3” в ход - 1
Снимка: БГНЕС

Специализирана операция под кодовото название „Недосегаемите-3” провеждат криминалисти от СДВР под ръководството на Софийската градска прокуратура, съобщиха от пресцентъра на МВР. Акцията идва след двумесечно разследване на сигнал за група, източвала ДДС чрез изнудване на бизнесмени, занимаващи се с внос на месо и месни продукти.

В хода на оперативните действия информацията се потвърдила.

 

Криминалистите установили, че в престъпната дейност участват шестима, групата оглавявал 44-годишен софиявец с прякор Гембъла.

Установена била и схемата, по която те са действали - осъществявали контакт с големите вносители на месо и месни продукти, принуждавали ги да работят през техни фирми, като по този начин избягвали внасянето на ДДС, а при отказ ги изнудвали. Установено е, че групата е имала и легален бизнес - занимавала се с търговия на петролни продукти.

Днес около обяд, след внимателно планирани действия, столичните криминалисти задържали на кръстовището на булевардите „Черни връх” и ”България лидера на групата. Минути по-късно са заловени и другите двама члена на престъпната схема - В.С. /30 г. / с прякор Ави е задържан пред заведение в столичния ж.к. „Младост”,  а А.Д. /34 г. / - Купъра - в офиса на фирма на бул. „Джеймс Баучер”. Наложена им е полицейска мярка за 24 часа. Задържани са още петима охранители и двама служители на фирмата.

При последвалите претърсвания на различни столични адреси са иззети фирмени документи, два лаптопа, компютърна конфигурация и осем мобилни телефона. Претърсванията продължават и в момента.

Криминалисти работят по установяване на съпричастността им и към други извършени от тях престъпления. Образувано е досъдебно производство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван Гушевилов

    1 0 Отговор
    Тия вече и на филмови заглавия го удариха,очакваите скоро...Непобедимите 10 с участвието на Цвъко Цвъков от село Рупча! Режисиор:Боко Катинарчето
  • 2 Явор Иванов

    0 0 Отговор
    И какъв е смисъла, когато съда няма да ги осъди?