8 Декември, 2011 12:19 875 0

11 иракчани задържаха граничари

  • мвр-
  • емигранти-
  • граница

В международен влак, пътуващ за Австрия, са задържани двама алжирци

11 иракчани задържаха граничари - 1
Снимка: БГНЕС

Гранично-полицейски наряд от ГПУ-Свиленград забелязал снощи с термовизия група, пресичащи българо-турската граница. Нелегалният опит станал на около 1800 метра южно от с. Маточина. Малко по-късно те са задържани – петима мъже, две жени и четири деца. Всичките били без документи за самоличност. По техни думи са от Ирак. Мъжете са задържани в ГПУ-Свиленград, жените и непълнолетните – в специализирано помещение, съобщават от пресцентъра на МВР.

При проверка на международен товарен влак на жп гара Кулата гранични полицаи са открили двама чужди граждани, скрити в един от вагоните. Влакът пътувал от Гърция през България и Сърбия за Австрия. По-късно е установено, че нелегалните емигранти са алжирци. Те са задържани в ГПУ-Петрич. Работата по двата случая продължава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА