8 Декември, 2011 18:39 1 205 0

Спецакция "Злато"

  • перник-
  • спецоперация злато-
  • заложни къщи

Служители на ОДМВР-Перник иззеха от заложна къща над пет килограма злато с неизяснен произход

Служители на сектор «Противодействие на икономическата престъпност» в ОДМВР-Перник проведоха спецоперация «Злато», насочена към проверки на заложни къщи на територията на града. Поводът за спецоперацията са извършени кражби на златни накити. В акцията са участвали и представители на Комисията за защита на потребителите, съобщиха от МВР.
В хода на извършените процесуално-следствените действия е  установено, че в една от проверените заложни  къщи  не  се издавали    необходимите документи за предлаганите вещи. Оттам са иззети над пет килограма верижки, пръстени, колиета, гривни и обици от  благороден метал с неизяснен произход, който най-вероятно е злато. Съставен е акт за установяване на административно нарушение от служители на Комисия за защита на потребителите. Собственикът на заложната къща не e предоставил и необходимите документи по Наредба за дейността на заложните къщи от 2009 г.
Образувано е досъдебно производство, а работата по документирането на случая продължава.

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА