Last news in Fakti

19 Юли, 2017 17:32 1 371 5

Шест години затвор за грабеж на GSM

  • кражба-
  • телефон-
  • gsm-
  • присъда
Шест години затвор за грабеж на GSM - 1

Съдът в Монтана призна за виновен Г. Тодоров в извършване на грабеж и му наложи наказание от шест години „лишаване от свобода“ при „строг“ режим на изтърпяване.

Делото се проведе по реда на съкратеното съдебно следствие.

Подсъдимият Тодоров е многократно осъждан с влезли в сила присъди за престъпления против собствеността.

През юни 2016 г. той бил освободен условно предсрочно с изпитателен срок от шест месеца. След като излязъл от затвора той отишъл да живее в дома на свои роднини в гр. Монтана. Въпреки че никъде не работел, Тодоров често посещавал игрални зали. Тъй като не разполагал с доходи от трудова дейност, той вземал пари на заем от близки и роднини.

На 17.09.2016 г., поради нужда от финансови средства, подсъдимият решил да ги набави по лесен и престъпен начин. Към 04:20 ч., на пешеходната пътека на бул. „Христо Ботев“ преди жп прелеза, в гр. Монтана, той забелязал връщащи се от дискотека две момичета и ги последвал.

Изплашените девойки направили опит да избягат и да извикат помощ, но Тодоров ги настигнал. Той хванал едната за косата, дръпнал я и я съборил на земята. Момичето се опитало да го отблъсне и да се освободи, но не успяло, тъй като нападателят продължавал да я дърпа и да я притиска към земята, след което той със сила издърпал от ръката й мобилен телефон марка „Самсунг“.

Виковете на момичетата били чути от намиращи се в близост свидетели, които притичали на помощ. Те забелязали подсъдимия и го последвали, но той успял да избяга и да се скрие.

След като се уверил, че никой не го преследва, Тодоров се прибрал у дома. Междувременно, пострадалите сигнализирали за грабежа на тел. 112.

След проведените оперативно-издирвателни мероприятия служителите на полицията установили извършителя на престъплението - Тодоров и го задържали.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    4 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Виковете на момичетата били чути от намиращи се в близост свидетели.

    После са станали свидетели, в процеса на грабежа може да са били само минувачи. ;)
  • 2 Eee

    2 2 Отговор
    6 год.,за телефон,не е ли малко много за такова престъпление?
  • 3 Константин

    2 1 Отговор
    6години са много,но погледнато реално би било добре и 8години да го заключат,но паралелно с тези наказания за такива дребни престъпления,би било добре да има ефективни присъди и най минималните да започват от 5години че и на горе.Но не може за един телефон 6Год,затвор,а за изнудване,рекет,измами,отвличане,и прочие ,само по една условна присъда.Не циганите са виновни а законите в държавата ни.
  • 4 оня с автосервиза

    1 0 Отговор
    Прочетете по внимателно статията бе хора - пише , че е многократно осъждан и че е пуснат предсрочно от затвора ! Ако събори вашата дъщеря на земята и вземе телефона и , едва ли ще казвате ,че шест години са му много! Според мен тряба дребните престъпници , които са директен бич за за обикновенните и трудови хора да се наказват подобаващо , а за престъпниците на по високи нива - наказанията да бъдат пропорционални за да може да се вкара някакъв респект в главите на такива хора , които знаят , че каквото и да направят наказание почти или направо няма да има ! Добре си е постъпил монтанският съд !
  • 5 Роман дизел

    0 0 Отговор
    От един телефон нема нищо за съдията ,ама виж от рекет изнудване и измами.По делата им ще ги познаете.