Last news in Fakti

16 Декември, 2011 11:27 17 161 10

Боен арсенал иззеха от софиянец

  • софия-
  • боен арсенал-
  • огнестрелни оръжия

От дома на 51-годишен мъж и от складово помещение били иззети общо над 150 огнестрелни оръжия

В хода на образувано досъдебно производство, служители на ГД „Борба с организираната престъпност”, под наблюдението на Софийската градска прокуратура предприели претърсване на няколко помещения ползвани от С.Ч./51г./, който има разрешение за колекциониране и съхранение на огнестрелни оръжия.


Антимафиотите, съвместно със служител от група „Контрол на общоопасните средства” при Второ РУП извършили проверка на постоянния адрес на мъжа в ж. к.”Овча купел” и установили, че огнестрелните оръжия, за които С.Ч. има разрешително, не се съхраняват в дома. В същото време там антимафиотите открили 16 револвера, пистолет и 14 пушки и карабини, за които собственикът на дома не представил необходимите разрешителни.


Предприети са действия за установяване местонахождението на липсващите оръжия. Станало ясно, че те са в склад на софийска фирма, в която С.Ч. е съдружник. Съвместно с представител на група „КОС” при Шесто РУП е проверено складовото помещение в кв.”Малашевци” и там са открити липсващите от дома му оръжия. В склада, обаче са намерени и други оръжия, като за тяхното придобиване, носене и съхранение мъжът няма разрешителни.


Иззети са над 150 огнестрелни оръжия - 63 револвера, 52 пистолета, 25 карабини и 16 пушки. Намерени са и два картечни пистолета и почти пълен комплект от основни и други части за автомат „Калашников”, както и около 1500 боеприпаса от различен калибър. Установено е, че значителна част от иззетите незаконни огнестрелни оръжия са произведени след 1900 г. и се използват със съвременни боеприпаси.
Антимафиотите се натъкнали и на колекция от старинни хладни оръжия- саби, меч и нож. Експертиза ще покаже, дали те представляват културно-историческа ценност и от какъв период са.
Продължава работата за установяването на произхода на незаконния арсенал, както и евентуалното му използване за извършване на престъпни дейности. Назначени са експертизи.
Служителите на КОС от Второ и Шесто РУП са предприели незабавни действия по предвидените от закона мерки за изземване на огнестрелните оръжия, за които С.Ч. имал разрешение, но не е съхранявал според изискванията.


Действията по разследването продължават.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Разочарован

    1 0 Отговор
    И сега всички тези антики ще отидат да ръждясват в някое мазе.....
  • 2 ....

    1 0 Отговор
    Аз пък си събирам стари ютии на въглища.Някак ми е по -безобидно..
    :):)
  • 3 Georgi

    0 1 Отговор
    Едвали ще ръждясват по мазетата--според мен ще се раздадът в подземни свят--има още бая хора за чистене

    Коментиран от #4

  • 4 ВИП АМГ

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Georgi":

    @3 mai imash problem s RAM pametta kolega.
  • 5 B.Tikwata

    0 0 Отговор
    Жалко за колекционера.Както се вижда,човекът си ги е събирал години наред,и явно с желание,дори и любов.Жалко наистина,че живее в тая прогнила държава.
  • 6 Божидар Радев

    0 0 Отговор
  • 7 wulkan

    0 0 Отговор
    Колекционера има право на колекция, но има закон за тази работа. Закон за оръжията и ... прочие там. Първо трябва да е регистриран по закона и второ оръжията трябва да бъдат обезопасени, така че да не могат да произвеждат изстрел. Тогава се възприемат като колекция. А щом му липсват и разрешителни. Или го отдава под наем за мокри поръчки!?
  • 8 Куката

    0 0 Отговор
    wulkan абе приятел,черно на бяло е написано,че С.Ч. има разрешително.Просто човека не ги е държал на посоченото място и не са били заключени в метални каси.Откъде измисли тая простотия,че не е редно да могат да произвеждат изстрели?!
  • 9 CHegevara

    0 0 Отговор
    vseki tribva da ima,za da namalee prestupnosta.AKO ne e izvarshil prestaplenie,bezmislenoe da se nakazva.
  • 10 wulkan

    0 0 Отговор
    "В склада, обаче са намерени и други оръжия, като за тяхното придобиване, носене и съхранение мъжът няма разрешителни..."
    ТОВА ПИШЕ! Кукааа, Кука! Аз нищо не съм измислил. Аз просто съм чел в този закон за оръжията и другите му там работи. Та вместо да спориш виж там погледни де. У чичко Гугъл всичко пише. И за колекционерството, та и за съхранението на законно притежаваното оръжие, ама и статията прочети поне до края. Айде, жив и здрав!