15 Август, 2017 17:34 2 139 0

Заловиха шофьора, убил мъж на пътя София-Варна

  • шофьор-
  • убийство-
  • софия-варна-
  • леденик
Заловиха шофьора, убил мъж на пътя София-Варна - 1
Снимка: Архив

45-годишен шофьор на камион от Варна бе задържан за причиняването на смъртта на млад мъж на главния път София-Варна край село Леденик. В ранните часове вчера на телефон 112 бе подаден сигнал, че на главен път Варна-София, в района на газстанция на западния изход на Велико Търново, е забелязано безжизнено тяло на млад мъж.

Пристигналите на място екипи установили самоличността на починалия - 22-годишен жител на село Леденик. Той е бил блъснат от превозно средство, а шофьорът е избягал.

Криминалистите започнали преглед на записите от камерите на близките бензиностанции, както и прецизна проверка на превозните средства, преминали в участъка от пътя по време на инцидента. Била изградена версията, че възможният причинител на тежкия инцидент е водач на товарен автомобил, потвърдена и от категоричното заключение на извършената аутопсия, според което превозното средство, ударило жертвата, е камион.

Разследващите от Велико Търново с помощта на свои колеги от Главна дирекция "Национална полиция" и криминалисти от СДВР успели да открият камиона MAN на територията на София. Последвало и задържането на водача - 45-годишния В.С. от Варна, който признал за инцидента.

По случая е образувано досъдебно производство, материалите по него са докладвани на прокуратурата. Шофьорът е привлечен в качеството на обвиняем за допуснатия от него пътен инцидент и за това, че е напуснал.

Наложена му е мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 1000 лв., както и забрана за „напускане на пределите на страната“. Временно му е отнето свидетелството за управление на МПС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА