Last news in Fakti

20 Август, 2017 11:47 2 881 5

Пак арестуваха българи за палатки на плажа

  • гърция-
  • плаж-
  • глоба

Наложена им е глоба от 150 евро на човек и друга за замърсяване на плажа

Пак арестуваха българи за палатки на плажа - 1

Ситония и Касандра несъмнено са най-красивите плажове на Халкидики. Проверките на полицията за незаконно свободно къмпингуване са постоянни, съобщава БНР.

Навсякъде има поставени табели, че палатка или каравана извън къмпинг е забранено. Въпреки това, ежедневно гръцката полиция глобява както гърци, така и чужденци.

Властите отново арестуваха трима българи, които въпреки забраната опънаха палатки на най-силно охраняваните плажни ивици на Халкидики.

Наложена им е глоба от 150 евро на човек за нарушаване на закона. Допълнително са глобени и за оставени отпадъци на плажа, съгласно закона за замърсяване на околната среда, като в този случай глобата е над 300 евро.

В Гърция замърсяването на плажа се счита за тежко престъпление. Много високи глоби се предвиждат и за палене на огън, независимо от мястото.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Зак

    25 5 Отговор
    Така се прави, а тук някакви битници накацали незаконно по дюните на плаж Корал, разпънали едни чаргарски съоражения и реват до небесата, че ги проверявали !?!?
  • 2 ХАСАН

    14 4 Отговор
    Пак се на.раха...ако немаш пари иди си на някакво дере..защо трябва да замърсяваш плажовете..виж как си опазили природатата..глоби
  • 3 Пазарен Либерализатор

    16 5 Отговор
    За това в Гърция е чисто и тихо.
  • 4 Госпожицата​.

    17 1 Отговор
    Значи там си плащаш глобите като поп,тука ще има разправии до бога.
    В България си бабаит,ама в чужбина си подвиваш опашката и мълчиш като рибар
  • 5 Ами така е

    4 1 Отговор
    Ганьовеца разбира само от яки глоби, ако и тук се въведат такива и други подобни /при неправилно шофиране и т.н. и т.н./, тогава може и ние да станем европейци!