Last news in Fakti

27 Август, 2017 16:16 2 104 1

84-годишен сляп мъж твърди, че е измамен от роднини

  • измама-
  • сляп-
  • апартамент
84-годишен сляп мъж твърди, че е измамен от роднини - 1
Снимка: Bulgaria on air

Районната прокуратура в град Павликени разследва мистериозен случай с изчезнали 10 хил. долара на сляп мъж. Обвиненията на 84-годишният Деню Райчев са срещу негов братовчед, който по думите му, прехвърлил парите в собствената си банкова сметка без знанието на възрастния човек, съобщи Bulgaria on air.

Разследва се още и дали е законно прехвърлянето на два недвижими имота отново от името на въпросния роднина.

Дълги години Деню Райчев спестявал бели пари за черни дни. Те настъпили през 2014 година, когато започнал да ослепява. Тогава решил да изтегли събраните 10 хил. долара. Извикал за придружител братовчед си Ивайло.

Дядо Деню твърди, че братовчед му забелязал повредени банкноти и му предложил да ги внесе обратно в сметката, за да ги подменят.

Месец след това възрастният мъж подписал и пълномощно, с което продал апартамента си във Велико Търново на Ивайло.

А за всичко това старецът разбрал едва преди четири месеца.

За продажбата на имота и кметът на село Михалци, и майката на Ивайло са категорични, че всичко е законно и дядо Деню е знаел, че продава апартамента си. По случая все още се води разследване и тепърва ще се изяснява станал ли е слепият старец жертва на измама или не.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 РОМ

    0 6 Отговор
    В последствие СЛЕПИЯ човечец е съжалил че е прехвърлил имотите и парите,и сега се прави на жертва.Нещо не са се разбрали и сега гледа да се възползва от слепотата си ,и да ги изгърби,но едва ли ще успее.