Last news in Fakti

2 Септември, 2017 09:56 6 574 11

Жесток обирджия е заловен край Слънчев бряг

  • слънчев бряг-
  • престъпник-
  • полиция-
  • обирджия-
  • кражби-
  • свински опашки-
  • арест-
  • жесток

46-годишният мъж обирал самотни старци

Жесток обирджия е заловен край Слънчев бряг - 1
Снимка: БТА

Специализираната полицейска операция са провели служители от секторите „Грабежи“ и „Реагиране и проникване“ при ГДНП и областните дирекции на МВР в Русе, Търговище, Добрич и Бургас. В резултат на предприетите действия, в района на Слънчев бряг, е задържан Р. Р. (46 г.) от Русе, криминално проявен и осъждан, съобщи Burgasinfo.

За него е установено, че е извършвал грабежи в домовете на самотно живеещи възрастни хора на територията на Североизточна България. Престъпленията се характеризирали с особена жестокост. В рамките на операцията са задържани и други криминално проявени лица, които по различен начин са подпомагали престъпната дейност на Р. Р.

При извършените процесуални действия в жилища, ползвани от задържаните, са намерени и иззети маски с прорези за очите, различно по вид тиксо, „свински опашки“, големи парични суми, ръкавици, инструменти за влизане с взлом, боеприпаси и други вещи, отнети по време на престъпленията.

Р. Р. е съпричастен към грабеж, извършен на 7 април 2017 г. в с. Червена вода, област Русе, при който двама маскирани проникнали през прозорец на банята в къщата на възрастно семейство, привели ги в безпомощно състояние, като са завързали двойката със „свински опашки“, заплашвали ги, нанесли им побой и взели сумата от около 2050 лв. и други вещи. Продължава работата за изясняване на цялостната престъпна дейност на Р. Р.

С решение на прокуратурата той е привлечен като обвиняем за извършеното престъпление и мярката му за неотклонение е удължена за срок до 72 часа. Предстои внасяне на искане до Окръжния съд в Русе за постоянна мярка „задържане под стража“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Stefko 88

    46 1 Отговор
    По-правилно е да не се дава гласност на случая , че е задъжана групата, а да се застреля и да се хвърли в някоя канавка от полицията. И на следващия ден да ги пишат самоубити и точка. А сега ще се харчат пари за съдилища ,следствие това онова за максимум година две ефективна присъда и после пак старата песен с нов глас. Тоя контингент докато не забележи , че "намалява" числено и самоубийствата на "кадрите" му зачестяват няма да се спре. Това е единственото адекватно и работещо решение другото са заблуди и загуба на пари и време. Пък и не смятам че някой е против тази мярка.

    Коментиран от #3

  • 3 Ефирен глас

    23 0 Отговор

    До коментар #2 от "Stefko 88":

    Стефко, съгласен съм, че трябва да има "крути" мерки, но коя полиция ще наеме изпълнители на убийства?
    По-добре е, след като вече е разгласено за залавянето му да изпишат името, а не само инициалите. Какво е това Р.Р.? Сложете му и снимката, на другарите му също.
    Браво на Денис Джамбазов! Така те искам, с тая публикация отърва наградата от "Господари на ефира"!

    Коментиран от #4, #5

  • 4 скаут

    23 3 Отговор

    До коментар #3 от "Ефирен глас":

    Бразилската полиция ,тя си прочиства градовете от изроди и не се бои от демокрацията и еврогейценности!
  • 5 Stefko 88

    27 2 Отговор

    До коментар #3 от "Ефирен глас":

    Кандидатирам се за поста даже заплата и осигуровки не искам. Такива изроди не трябва да има. Малко ли старци осакатиха , малко ли семейства очерниха? На мен ми писна. Преди гидини един нападна жена ми , тя слава богу успя да се отскубне и да избяга.Случи се близо до нас аз веднага го настигнах. Тоя ме нападна с нож , взех му го и яко го бих. Извикахме полиция арестуваха го и въпреки , че изписахме цял роман , след седмица ни повикаха да ни кажат , че момчето не било наред и го пуснаха.Аз втори път обаче такава грешка няма да допусна.Тоя или подобен нему дебил утре ще нападне пак а полицията спи.Затова трябват крути мерки , на тая свободия трябва да се сложи край.
  • 6 Принцът на Ария

    15 2 Отговор
    Направо си го напишете, какво си кривите душите:
    ДАЛИТ (ЦИГАНИН), ИНКВИЗИРАЛ БЪЛГАРСКИ БЕЗПОМОЩНИ СТАРЦИ ЗА НЯКОЛКО КИНТА, СЕГА Е ХВАНАТ И ЩЕ ЛЕЖИ ЗА НАША СМЕТКА НА ТОПЛО, ДОБРЕ НАХРАНЕН И С ВЪЗМОЖНОСТ ДА РАЗВИЕ НОВА ПРЕСТЪПНА ДЕЙНОСТ В ЗАТВОРА, ХА ЧЕСТИТО! А като излезне оттам се очаква нови невинни българи да станат КУРБАН!

    Коментиран от #7

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 ела

    4 1 Отговор
    Такиви изроди коита убиват,изнасилват стари и безпомощни хора най доброто решение е смърт. Ако това не иска цивилизована Европа нека те да го хранят цял живот в затвора. За съжеление положението на нашите пенсионери знае всеки а ние ще храни престъпниците по Европейските норми стандарти за храни .