20 Януари, 2018 13:10 17 216 4

Издирват Дебелия, поръчител на убийство с гаечен ключ

  • пирин-
  • банско-
  • лифт-
  • асен карагьозов-
  • жалба

Румен Георгиев Запрянов е шампион по борба от социализма

Издирват Дебелия, поръчител на убийство с гаечен ключ - 1

Шампион по борба, поръчал убийство на млад мъж в Украйна, се издирва под дърво и камък от МВР, пише "Телеграф". Румен Георгиев Запрянов, по прякор Дебелия, беше пуснат вчера официално на страницата на ведомството, като се умолява всеки, който има информация за него, да алармира полицията. 51-годишният спортист, който е родом от Пазарджик, е осъден задочно на 20 г. затвор, но преди произнасянето на последната инстанция изчезва.

От МВР и прокуратурата обявиха, че започват да качват всички осъдени, но избягали опасни бандити, за да не се случи повторна трагедия като с изверга Росен, избил цяло семейство в Нови Искър, докато се води за издирване и има влязла в сила присъда. Румен Запрянов - Дебелия, шампион по борба от соца, е сочен от прокуратурата за подбудител на убийството на Мирослав Маринов, станало на 28 януари 2011 г. в Украйна.

37-годишният мъж тогава е бил търсен от разследващите по случай с ДДС афера. Още тогава обвинители подозират, че Мирослав е убит, защото се готвел да даде показания в съда срещу аферисти. Това се смята и като основен мотив за убийството му - да му се запуши устата, но към днeшна дата това не е доказано. За убийството са осъдени Румен Запрянов - задочно, руснакът с БГ паспорт Сергей Георгиев и Иван Грахов.

Интересното е, че мократа поръчка се разплита по изпуснат мобилен телефон в гората в украинското селце Головчиници, където е извършено ликвидирането на Мирослав. Трупът на Мирослав е открит в гориста местност на Летичевския район на Украйна. До него води кървава диря, а на метри от тялото е мобилен телефон на жертвата. Оказва се, че в него е записан номера на единия от убийците, с който няколко часа по-рано са се уговорили да се видят на Централната гара в Киев.

Мирослав мислел, че Сергей и Иван ще му дадат фалшиви документи, с които да се прибере у нас, а мъжете са били пратени да го очистят, пише в самопризнанията на двамата килъри пред съда. Вместо да го върнат в България, те го убиват по особено жесток начин. Първо чупят гаечен ключ в тила му, душат го с найлонов плик, който обаче се изхлузва, и го довършват, като прерязват гърлото му с нож.

В хода на процеса Сергей и Иван посочват, че ги е наел Румен Дебелия. Той им дал снимка на Мирослав и казал, че има хора, които са готови да платят за ликвидирането му. Дал им аванс от 1000 лв., а обещал 10 бона. Дебелия е лежал в ареста, но след като го пускат, изчезва мистериозно


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хакера

    16 0 Отговор
    Леле какви зверове е създала природата ужас.
  • 2 qqqqqq

    10 1 Отговор
    Немога да разбера едно нещо. Уж спорта учи и възпитава а всички наши бандюги са все бивши или настоящи спортисти. Особенно в силовите спортове там е масово.

    Коментиран от #3

  • 3 батко бугар

    9 2 Отговор

    До коментар #2 от "qqqqqq":

    Спорта учи и възпитава!!! Да, това е вярно и на него се уповават ДС, като "създават" мутрите от 90-те години на миналия век. Борци, щангисти, боксьори, каратисти - всички са били и са въвлечени в "схемата", при която се цели разграбването на средствата, акумулирани от народа ни и прокуждането на няколко милиона българи зад граница.
    На въпроса "ЗАЩО" има само един отговор - защото ДС са знаели предварително, какво трябва да стане, защото са безлични душички, целящи в "мътната вода да хванат някой шаран" и не им дреме, кой им е господар, важното е да е някой, дето им "дава"!!!
    Те не са държавна сигурност, те са "собствена сигурност и пенсиониране", никога не им е дремело за държавата. Очичките им са пълни само със значета на долари и евро.
    Това е и причината сега да се подвизават в тоя форум разни асанчовци, османчовци и рязанчовци всякакви.
  • 4 ИВАН

    3 2 Отговор
    Дааа, замислих се - какви същества има по нашта прекрасна земя ... предния коментар - батко бугар хубаво ги е описал нещата